Искате ли да знаете всичко за реалната работна среда преди

...
Искате ли да знаете всичко за реалната работна среда преди
Коментари Харесай

Трикове за успешно интервю за работа

Искате ли да знаете всичко за действителната работна среда преди да започнете работа в нова компания? Питайте самоуверено, споделя Кристин Крузвергара, основен учебен шеф в Handshake – платформа за намиране на работа на студенти

Ето двата нейни обичани въпроса, които да зададете на изявление за работа, които ще ви оказват помощ да разкриете всички съществени червени флагове и може би няколко зелени, преди да приемете оферта.
Какви са някои негласни правила на това работно място?
Това постоянно е доста потребно за разбирането на същинската просвета на организацията “, споделя тя. Задайте този въпрос на няколко разнообразни души по време на изявление и ще видите дали отговорите им съответстват, споделя кариерният консултант пред CNBC.

Ако има поредност в отговорите на всички, от мениджъри до сътрудници, тогава културата в корпорацията е в действителност значима, споделя Крузвергара.

От друга страна, може да чуете разнообразни отговори от управлението. Това не е безусловно нещо неприятно, споделя специалистът. „ Но е добре да сте наясно “.

Друга информация, която можете да получите от този въпрос, е за какви мощни и слаби страни би трябвало да се подготвите.

Обърнете особено внимание на отговорите на хората, с които ще сте в екип – както сътрудниците, по този начин и мениджърът. Тъй като тези неписани правила ще имат директно отражение върху вашата работа.
Как се вземат решенията в тази организация?
Според Крузвергара различен въпрос може да ви помогне да прецените работната среда: Как се вземат решения? Кой нормално взе участие и какъв брой време лишава?

Това може да ви каже доста за това дали ще ви хареса там, споделя Крузвергара. Например, в случай че сте склонни да харесвате по-демократична среда и мениджърът по наемането на личен състав ви споделя, че решенията се вземат главно от мениджъра на екипа, то може би тази работна среда не е подобаваща за вас. От друга страна, в случай че цените бързината и успеваемостта пред всички, влизането в среда, където решенията се вземат след няколко кръга от срещи, „ може да ви подлуди изцяло “, споделя Крузвергара.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР