Aко икономиката започне да се подобрява в следващите няколко години,

...
Aко икономиката започне да се подобрява в следващите няколко години,
Коментари Харесай

Жените милениали контролират световната икономика

Aко стопанската система стартира да се усъвършенства в идващите няколко години, това ще е с помощта на дамите. Това твърди отчет на Ned Davis Research (NDR).

Новото изследване, озаглавено „ Нарастващото въздействие на дамите милениали “, открива, че дамите, които са в последната група от поколението милениали и все още са при започване на 30-те си години, в бъдеще се обрисуват като решение за доста от най-важните проблеми на стопанската система - от работната мощ и заетостта до фондовия пазар и Брутният вътрешен продукт.

Комбинацията от обучение и опцията за работа от у дома, което обезпечава нужната еластичност, евентуално оказва решаващо въздействие “, споделя основният икономист на NDR Алехандра Гриндал, предава Business Insider.

Образованието играе основна роля в картината на заетостта и Гриндал акцентира, че в 19 огромни стопански системи дамите на възраст сред 25 и 34 години са по-склонни да имат висше обучение спрямо мъжете.

Коефициентът на безработица нормално е по-нисък измежду хората с висше обучение, което оказва помощ да се изясни по-голямото нахлуване на дамите на пазара на труда “.
Трудова интензивност
Разликата в смяната на трудовата интензивност сред мъжете и дамите (на възраст сред 25 и 54 години) е най-забележима в Австралия, където присъединяване на дамите се е изстреляло с над 3.25%, до момента в който при мощния пол е 0.25%.

В Съединени американски щати смяната не е толкоз внезапна, само че въпреки всичко е забележителна, като интензивността на дамите се е нараснала с 0.5%, до момента в който тази на мъжете е останала релативно непроменена.

Жените освен изпреварват мъжете във връзка с интензивността на пазара на труда, само че и заемат по-продуктивни длъжности с помощта на по-високото си обучение.
 работеща жена Как се оправят дамите на пазара на труда в България?
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР