Офанзивата на сирийския режим срещу свързани с Ал Кайда бунтовници

...
Офанзивата на сирийския режим срещу свързани с Ал Кайда бунтовници
Коментари Харесай

Силите на Асад и Турция причиняват хуманитарна катастрофа в Северозападна Сирия, предупреди ООН

Офанзивата на сирийския режим против свързани с " Ал Кайда " бунтовници в провинция Идлиб и турската интервенция " Маслинова клонка " в Африн в провинция Алепо са основали филантропична рецесия и са довели до разселването на десетки хиляди поданици, разгласи представител на Организация на обединените нации, представен от " Ройтерс " и " Дойче веле ".

Ян Егеланд, който управлява група на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси в Сирия, предизвести, че в Идлиб има " обезверена потребност " от помирение и че " не може да има стандартна война на място, което по принцип е бежански лагер. " В провинция Идлиб, която е под контрола на обвързвана с " Ал Кайда " организация и в която сирийският режим стартира атака в края на предходната година, беше оповестена така наречен " деескалационна зона " от гарантите Турция, Русия и Иран. Целта и там, и в другите замислени " зони " да няма конфликти сред сили на режима и опозиционни групировки.

Егеланд напомни, че от 2.4 милина цивилни в провинцията 1.2 са вътрешно разселени. Офанзивата на сирийските сили там обаче стартира още в края на предходната година макар възраженията на Турция и съгласно Организация на обединените нации е засегнала четвърт милион души. Идлиб е една от последните зони под контрола на бунтовници (заедно с другите територии на север, които са в ръцете на кюрди, подкрепяни от Съединените щати, и Свободната сирийска войска, подкрепяна от Турция).

В покрайнините на Африн, където тече турската интервенция " Маслинова клонка " против кюрдски сили, за съвсем две седмици разселените са близо 15 000 цивилни съгласно няки данни.

По думите на Егеланд филантропични доставки не могат да доближат обсадени региони из цяла Сирия и за това са виновни както сили на режима в Дамаск, по този начин и размирен организации. Той предизвести и че медицинските евакуации от бунтовническия анклав Източна Гута край Дамаск, които започнаха в края на декември, по този начин и не продължиха, а близо 400 000 души остават обсадени от държавни сили.

 Пост на подкрепяната от Турция Свободна сирийска войска в региона на Африн.
© Osman Orsal, Reuters

Пост на подкрепяната от Турция Свободна сирийска войска в региона на Африн.

Егеланд сподели още, че опитите да се доставят помощи до разнообразни точки на страната към този момент са " безусловно безуспешни " и това са най-лошите условия за доставки от 2015 година насам. " Последният ескорт до обсаден регион беше в края на ноември. Трябва ни завършек на сраженията и би трябвало Русия, Турция и Иран да още веднъж да основат условия за деескалация. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1277)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР