Обвързано с дигиталния свят още по рождение, младото поколение Z

...
Обвързано с дигиталния свят още по рождение, младото поколение Z
Коментари Харесай

Сътрудничество с Gen Z: 5 стратегии за създаване на успешен екип

Обвързано с цифровия свят още по рождение, младото потомство Z има неповторим набор от мощни страни, само че и провокации в екипната работа, което подтиква фирмите да изследват новаторски тактики за потребление на цялостния им капацитет.

Джени Фернандес, умел пълководец в региона на маркетинга и брандинга, споделя пет основни тактики в материал на FastCompany, за превъзмогване на разликите в културите на другите генерации, които пречат на новите играчи да се развиват в бизнес съдействието.

Повече контакти лице в лице

Дигиталното образование на Gen Z може несъзнателно да ги изолира от професионалните взаимоотношения онлайн.

Преобладаващата онлайн среда, в която те навлязоха по време на пандемията, лимитира опита им в построяването на трайни контакти. Фернандес акцентира, че в работната нравственос на Gen Z би трябвало да се акцентира на това да гледат към техните сътрудници като персони, а освен като цифрови профили или имейл адреси.

За да се преодолее мисленето " аз вместо ние ", което може да възникне от цифровата изолираност, е от решаващо значение да се даде приоритет на тактики, които откриват значими връзки лице в лице сред сътрудниците.

Култивиране на самообладание и неизменност

Възпитани в епохата на инстантната гратификация, упованията на Gen Z за бързи резултати се сблъскват с постепенната и от време на време трудоемка природа на съдействието.

За да бъде наведен методът им на мислене в сходство с натуралния развой на колаборацията, фирмите могат да вкарват общи сесии за стратегическо обмисляне и коучинг стратегии.

Тези начинания показват цената на устойчивата работа в екип, като подчертават върху груповите достижения, които са резултат от дълготрайна централизация и старания.

От самостоятелен блян към отборен триумф

Фокусът на Gen Z върху персоналния триумф и конкурентоспособността може да попречи на съдействието с другите генерации.

Мениджърите би трябвало да внушат, че съдействието не е игра с нулев резултат и да основат ясна връзка сред самостоятелния триумф и общите цели на екипа.

Като предизвикват културата на груповите достижения, организациите могат да подтикват Gen Z да вижда по-голямата картина, поставяйки съдействието над самосъхранението.

Умения за установяване на цели

С достъпа си до обилие от информация, младите експерти се нуждаят от ефикасни умения за пречистване и приоритизиране на данни.

Различните промишлености могат да оферират семинари за ръководство на времето и вниманието, слагане на цели, даже и такива по прочувствена просветеност, с цел да подобрят тези умения.

Освен това, обезпечаването на достъп до цифрови принадлежности и платформи за надзор върху информацията, като да вземем за пример принадлежности за ръководство на планове и връзка, може да даде опция на новото потомство да способства дейно за взаимни планове, без да се поддава на осведомително претоварване.

Силата на взаимоотношенията с връстници и менторството

Gen Z процъфтява, когато е заобградено от подкрепяща среда.

Менторството, взаимоотношенията с сътрудници, както и " най-хубавия другар на работното място " могат да насочат експертите към тънкостите на съдействието.

Компаниите могат да провеждат събития и действия за сближение на екипа, с цел да предизвикват доближаването с сътрудниците и основаването на същински другарства, допринасяйки за възприятие на принадлежност и общественост на работното място.

С използването на тези тактики, работодателите могат да проправят пътя на Gen Z към културата на съдействието, като употребяват техните неповторими мощни страни и се оправят с провокациите от конфликта сред другите работни способи, с цел да основат по-приобщаваща и ефикасна екипна среда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР