Общо 2 396 военни инфраструктурни съоръжения на Украйна са били

...
Общо 2 396 военни инфраструктурни съоръжения на Украйна са били
Коментари Харесай

Русия: Снощи свалихме три украински изтребителя Су-27

Общо 2 396 военни инфраструктурни уреди на Украйна са били унищожени от началото на " специфичната интервенция " на Русия в Украйна. Това заяви пред публицисти в понеделник формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

„ Общо по време на интервенцията бяха унищожени 2 396 военни инфраструктурни уреди на Украйна. Сред тях бяха 82 командни пункта и информационни центрове на украинските въоръжени сили, 119 зенитно-ракетни системи С-300, Бук-М1 и Оса, както и 76 радарни станции. “, сподели той. „ Снощи изтребители на съветските Върховен касационен съд и военната противовъздушна защита смъкнаха още три Су-27 от украинските Военновъздушни сили в Полтавска област, един Су-25 в регион Гостомел, два хеликоптера Ми-24 в региона на Макаров. и осем безпилотни летателни апарата, в това число Байрактар ​​ТБ-2 “, сподели той.

В Мариупол е регистриран случай, когато бойци са употребявали повече от 150 цивилни като жив щит. Украинските националисти са умъртвили четирима и раниха петима цивилни в Мариупол, допълват от ведомството. „ Бомбардировачи и щурмови самолети поразиха три зенитно-ракетни комплекса „ Бук М1 “ и две радарни станции на въоръжените сили на Украйна “, сподели Конашенков. Войските на ЛНР са освободили седем обитаеми места, напредвайки с 6 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР