Русия и Китай са решили все повече да използват собствените

...
Русия и Китай са решили все повече да използват собствените
Коментари Харесай

БРИКС: Ето в каква валута се изпълняват 90% от сделките на съюза

Русия и Китай са решили от ден на ден да употребяват личните си национални платежни системи за двустранна търговия, съгласно съветския президент Владимир Путин по време на конференция след диалози с Китай.

Путин акцентира, че координираните старания за осъществяване на междудържавни транзакции в съответните им валути доста са засилили комерсиалните и капиталовите връзки.

В момента над 90% от руско-китайските търговски покупко-продажби се правят в рубли и юани, и този дял нараства.

Този метод, означи Путин, пази двустранната търговия и вложенията от въздействието на трети страни и съмненията на международния валутен пазар.

В сходство с тази тактика Путин загатна, че Русия и Китай възнамеряват в допълнение да засилят съдействието сред своите финансови и банкови институции, като интензивно употребяват национални платежни системи в поддръжка на икономическите си действия.

Двете страни интензивно развиват капиталово съдействие, а общият размер на взаимните вложения пораства, сподели президента на Русия и добави, че се извършват или приготвят за осъществяване посредством съответна междуправителствена комисия повече от 80 предишни плана на обща стойност към $200 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР