Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за

...
Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за
Коментари Харесай

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електрическата енергия реши да прекъсне всички интервенции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), с цел да ръководи потреблението на сила и да обезпечи устойчиво електроснабдяване за жителите, съгласно отчет на AlbertoNews от 18 май.

Това решение идва, откакто държавното управление конфискува 2,000 машини за копаене на крипто като част от по-широка антикорупционна акция, която докара до няколко ареста, в това число високопоставени чиновници, свързани с Националното ръководство на криптоактивите (Sunacrip).

Sunacrip е в развой на преструктуриране след ареста на нейния шеф Хозелит Рамирес, който има връзки с някогашния министър на петрола Тарек Ел Айсами, който в този момент е изправен пред голям брой престъпни обвинявания.

Венецуела се бори със съществени проблеми с електроснабдяването от години, кулминационната точка на които бяха огромни спирания на тока през 2019 година, които продължиха до една седмица в някои региони. Тези разстройства оказват доста въздействие върху всекидневието и стопанската система.

За да облекчи напрежението върху електрическата мрежа, губернаторът на Карабобо, Рафаел Лакава, прикани жителите да рапортуват за всевъзможни противозаконни действия по копаене на крипто, наблягайки, че тези интервенции са източване на така и така затруднената електрическа система.

Енергоемкият темперамент на Биткойн и други криптовалути накара страни като Китай и Казахстан да забранят добива, с цел да защитят енергийните си инфраструктури.

Тази наклонност на ограничение на крипто копаене поражда опасения по отношение на централизацията на копаещите действия, което може да сътвори опасности за сигурността на блокчейн мрежата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР