CoinGecko, известна платформа в пространството на криптовалутите, разкри скорошен пробив

...
CoinGecko, известна платформа в пространството на криптовалутите, разкри скорошен пробив
Коментари Харесай

Крипто платформата CoinGecko потвърди за пробив на сигурността

CoinGecko, известна платформа в пространството на криптовалутите, разкри неотдавнашен пробив в своята система за ръководство на имейли на трета страна, предоставена от GetResponse.

Пробивът, разпознат на 5 юни, докара до откриване на данни, принадлежащи на повече от 1.9 милиона консуматори на CoinGecko.

Пробивът произтича от злепоставен акаунт на чиновник в GetResponse, както беше разкрито от CoinGecko в известие на 7 юни. Докато потребителските сметки и паролите остават незасегнати, компрометираните данни включват имена, имейл адреси, IP адреси и други потребителски метаданни.

Въпреки че главният имейл домейн на CoinGecko остава предпазен, нападателят употребява GetResponse акаунта на различен клиент, с цел да изпрати фишинг имейли до почти 23,723 получатели. Тези опити за фишинг крият обилни опасности, евентуално водещи до кражба на сензитивна информация, като логин данни на крипто портфейли.

Фишинг офанзивите са постоянно срещана тактичност, употребена от хакерите, с цел да заблудят хората да разкрият персонална информация или да трансферират средства към лъжливи адреси. За да се опълчват на сходни закани, потребителите се приканват да ревизират достоверността на имейлите и да ползват постоянни ограничения за сигурност, като да вземем за пример активиране на двуфакторно засвидетелствуване на своите крипто портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР