Общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева внесе в деловодството

...
Общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева внесе в деловодството
Коментари Харесай

Общинска съветничка пита колко дълъг е списъкът на чакащите за общинско жилище в Пловдив

Общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева внесе в деловодството на пловдивския парламент публично запитване до кмета Иван Тотев, който би трябвало да отговори на въпроса какъв брой дълъг е описът на чакащите за общинско жилище поданици на града под тепетата.

Бившият водач на ДСБ-Пловдив упорства градоначалникът да изясни и дали се усилва интервалът  на очакване сред одобряването на документите и приемането на ключовете за общински парцел. „ Повод за задаването на тези въпроси е фактът, че в последните 2 години са били утвърдени доста покупко-продажби за продажба на общински жилища на наемателите, които имат право на това. В същото време общината не придобива нови жилища и се опасявам, че в един миг главната част от жилищния фонд ще бъде разпродадена и градската администрация ще бъде изправена пред невъзможността да води обществена политика. А това е неизменен ангажимент на всички места по света ”, стимулира питанията си Пепа Деведжиева.

Затова тя желае точна информация за броя на общинските жилища все още и съпоставяне с данните за жилищния фонд отпреди 5 години, както и какъв брой са наемателите, за които изтича 10-годишният период на прилагане, след което по разпоредба те имат право да подадат молби за закупуване. Деведжиева желае писмен отговор и на въпроса, за какво общинските терени, които се продават за жилищно застрояване, се афишират на търг, от което в хазната постъпват единствено финансови доходи, вместо да се афишират и състезания, при които да има условия общината да придобие част от новите жилища и по този начин да обогати фонда си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР