Общините, които имат индустриални зони, се развиват много добре. Индустриалните

...
Общините, които имат индустриални зони, се развиват много добре. Индустриалните
Коментари Харесай

Подобряват инфраструктурата на ключова за икономиката зона

Общините, които имат индустриални зони, се развиват доста добре. " Индустриалните паркове са ефикасен инструмент за превъзмогване на несъответствието на районите ", сподели изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД Антоанета Барес по време на ревюто " Форум Реал ", „ Божурище от малко обитаемо място се разви извънредно бързо “, безапелационна беше госпожа Барес, която взе участие в полемиката на панела „ Индустриалните здания и паркове, тяхното развиване, модели и трендове. Каква е капиталовата интензивност и плановите процеси? “ По думите и за положителното развиване на общината спомага и Икономическа зона София-Божурище. „ Инвеститорите, които развиват бизнес в зоната, наемат хора от общината, внасят налози там. Нови хора, които работят там, се заселват да живеят в Божурище “, означи Барес.

Тя даде за образец и индустриална зона „ Загоре “, която е взаимен план на НКИЗ и община Стара Загора. „ Една от най-младите ни зони също върви доста добре. Тази година беше приключена на 100 % нейната инфраструктура. И към този момент имаме трима вложителя. Водят се договаряния и с други “, означи изпълнителният шеф на НКИЗ.

НКИЗ работи за възстановяване на инфраструктурата в Икономическа зона София-Божурище. В момента там се построява техническа и пътна инфраструктура (приблизително 3 км пътна инфраструктура с включените към нея комуникации), която ще обезпечи вложителите по отношение на осъществяване на техните капиталови планове. Инициирани са процедури и по планиране и създаване на новата пътна връзка по продължението на бул. " Царица Йоана " до Икономическа зона София – Божурище. Във връзка с това има подписано съглашение сред НКИЗ и АПИ, чака се към него да се причисли и Столична община. „ Предстои построяването и на нова подстанция от ЕСО, която ще зареди с спомагателни мощности зоната ни. Тази година те закупиха терен при нас “, изясни тя.
В полемиката за индустриалните паркове на Форум реал взеха присъединяване вложители, архитекти, строители, финансисти и анализатори, дизайнери, иноватори, учени, общественици и представители на изпълнителната и общинска управляващи в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР