Община Велинград въвежда система за разделно събиране на отпадъци. За

...
Община Велинград въвежда система за разделно събиране на отпадъци. За
Коментари Харесай

Разделно събиране на отпадъци въвеждат във Велинград

Община Велинград вкарва система за разделно събиране на боклуци. За задачата на 51 места в града са ситуирани 153 цветни контейнера с общ размер 229 500 литра, в които може да се изхвърлят годните за преработване и наново потребление материали - сини за хартия, жълти за пластмаси и мeтали и зелени за стъкло.

Обслужването на контейнерите ще бъде осъществявано по график- 4 пъти месечно за жълтите и сините контейнери и два пъти годишно за зелените контейнери (при нужда - и по-често). Много значимо е жителите да знаят, че в един ден се събират единствено един тип контейнери. На обслужващите камиони ще има табели, обозначаващи кой тип контейнери се събират в този ден, както и номера на безплатния „ зелен “ телефон, на който жителите могат да алармират при нарушаване, разясняват от Общината.

Апелът към жителите и гостите на курорта е да употребяват по предопределение наличните контейнери за разделно събиране, като по–обемистите кашони и бутилки би трябвало да бъдат сгънати или нарязани, за прекосяването им през отворите на съдовете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР