Хората, които имат право да получат пенсии ще ги получат

...
Хората, които имат право да получат пенсии ще ги получат
Коментари Харесай

Главчев отхвърли спекулациите: Пенсиите ще бъдат увеличени с 11%

Хората, които имат право да получат пенсии ще ги получат с 11% нарастване, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев.

“Утре на Надзорен съвет на Националния застрахователен институт представителите на изпълнителната власт ще поддържа предлагането, което ще направи обществения министър за 11% нарастване. Ако някой различен си е правил заготовки, смятайки, че ще ги употребяват тия пари по метода, по който изяснява в този момент, то не не е това държавно управление ”. Това сподели на брифинг в Министерския съвет служебния министър председател Димитър Главчев.

Може би ще се успокоят и тези, които внесоха звук в системата и ще се концентрират в предизборната си акция, акцентира Главчев.

Въпреки че по " швейцарското предписание " размерът е единствено 10%, Главчев бе безапелационен, че кабинетът е планувал 11% нарастване.

По-рано през днешния ден служебният министър на труда и обществената политикаИвайло Иванов съобщи в своя позиция, че ще предложи на съвещание на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) във вторник актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11%,както е признато от Народното събрание.

“Това е мое право и ще се възползвам от него, без да е належащо някой да ме поучава ”, показва служебният министър.

Изявлението му пристигна откакто преди дни стана ясно, че е допустимо покачването на пенсиите да е с 10%, а не с 11%, както бе заложено в бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година. Причина за това сапо-ниските равнища наинфлация от прогнозните планове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР