Община Тунджа“ започна изграждането на 10 детски площадки в различни

...
Община Тунджа“ започна изграждането на 10 детски площадки в различни
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ започна изграждането на 10 детски площадки

Община „ Тунджа “ стартира построяването на 10 детски площадки в разнообразни обитаеми места на обща стойност над 330 хиляди лв. с Данък добавена стойност. В момента се построяват детските уреди за деца от 3 до 12 години в селата Гълъбинци, Межда, Голям манастир, Болярско, Каравелово, Окоп и Маломир. Предстои да стартират строителни действия и за детските площадки в селата Калчево, Скалица и Ханово.

През предходната година площадките бяха проектирани, обезпечено беше финансиране напълно от бюджета на общината и сега започнаха строителните действия. Политиката за създаване на детски площадки в обитаемоте места на общината ще продължи, разяснява кметът Георги Георгиев. Той напомни, че по план „ Пъстра палитра “ бяха актуализирани детските площадки в 17-те детски заведения, построена беше и детска площадка в Общинския център за нововъведения и детско развиване „ Тунджа “ в с. Козарево.

През предходната година общината в профил и всички остарели и рискови детски уреди на територията на общината, с цел да бъдат безвредни местата за игра на децата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР