Община Сатовча го закъса с обществена поръчка на „невероятната стойност”

...
Община Сатовча го закъса с обществена поръчка на „невероятната стойност”
Коментари Харесай

Поредният български абсурд

Община Сатовча го закъса с социална поръчка на „ невероятната стойност” от… 210 лева От ноември предходната година кметът Арбен Мименов не може да откри кой да ѝ отпечата и достави 7000 бандерола за отчитане на броя обслужени кофи за битови боклуци, написа struma.bg.

Нищожната поръчка е по европейски план, наименуван „ Наше село за нулеви боклуци “, утвърден за финансиране по предпочитана ос №2 „ Отпадъци “ на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансиран от Кохезионния фонд и от Европейския фонд за районно развиване. Поради строгите условия на финансиращите органи бандеролите наложително би трябвало да минат през социална процедура, само че досега нито една компания не си е прежалила времето да попълня тежката документи, да написа мнения, да прави изчисления и да върви до Сатовча, с цел да подава оферта за към 200 лева, от които облагата ѝ надали ще е повече от 20-30 лева След първия провален търг на община Сатовча отхвърли даже преднамерено поканената софийска компания „ РОЕЛ-98 “ ООД, представлявана от Роберт Левиев.

Самите условия към бандеролите и компанията, която ще ги достави, са изредени върху много на брой ситно изписани страници. Хартията за тях да вземем за пример би трябвало да е устойчива на влияние на неподходящи атмосферни условия, със самозалепваща се задница, която разрешава пробождане на бандерола към дръжката на кофата за боклуци и залепване сама за себе си, бандеролът би трябвало да е тъкмо с размери 20 на 5 см, а текстът върху него да е отпечатан в поле 10 см на 5 см.

Изискванията към компанията са строги тъкмо колкото и към сдруженията, участващи в процедури за милиони левове – притежателят ѝ не би трябвало да е наказан с влезнала в действие присъда, да няма данъчни отговорности, да има подобаващ екип за осъществяване на поръчката, да не е обявяван в неплатежоспособност, да не попълня в документи с погрешна или заблуждаваща информация, и не на последно място – да се съгласи да получи 210-те лева за бандеролите до 30 дни, откакто ги е доставил.

Обществената поръчка е част по-голяма, по която 200 семейства в Сатовча, съгласни да вземат участие в демонстрационния план, би трябвало да получат кофи за разделно събира на боклук дружно със стойки за заключване и фиксиране, както и злощастните бандероли, посредством които би трябвало да се регистрира броят на изпразването им. Първата част от поръчката ѝ нямаше проблеми да откри реализатор, евентуално поради цената от 91 669,12 лева Тя бе извоювана от софийското сдружение „ Идеал сервиз “ ЕООД с шеф Христо Найденов, откакто преди този момент комисията по желание в профил други двама участници в процедурата. Без бандероли, обезпечени по бюрократичните европейски условия, Сатовча към момента е в категорията на бъдещите „ села с нулеви боклуци “, тъй като Европа сигурно ще откаже финансирането, в случай че контейнерите не са облепени с скъпите бумаги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР