Две специализирани операции са проведени на територията на областна дирекция

...
Две специализирани операции са проведени на територията на областна дирекция
Коментари Харесай

Засилени проверки на КАТ - Пловдив СНИМКИ

Две профилирани интервенции са извършени на територията на регионална дирекция Пловдив за интервала от 15-ти до 21-ви април. Първата акция е национална и е била насочена към водачите, които ръководят МПС с превишена скорост. Тя се организира за интервал от една седмица и беше разграничена на два стадия, заяви началникът на ”Пътна полиция " гл. контрольор Красимир Нешев. 

За целия интервал на полицейската интервенция, на територията на Пловдив са установени общо 2520 нарушавания с превишена скорост, от които 2084 нарушавания са осъществени в обитаемоте места и 436 на пътни сектори отвън обитаеми места, съобщи. На 19 април се е провел и 24-часов маратон, още веднъж по линия за превишаване на скоростта, като установените нарушавания са били 548.



По същото време е била извършена и акция за нарушавания, осъществени от пешеходци, защото те са едни от най-уязвимите участници в придвижването. При акцията са проверявани също слагането на предпазни колани и предпазни системи за деца. В хода на тази интервенция тестваните транспортни средства и пешеходци за били 6459. Съставените актове са 409, издадени са и 1823 фиша.  Санкционираните водачи без колани са били 182. 52 санкции са били наложени на пасажери, които не употребяват колани по време на придвижване. Санкционираните пешеходци са били 66, като 25 от тях са санкционирани за това, че ненадейно са изкочили на платното за придвижване. По думите на Нешев, това е най-честото нарушаване от страна на пешеходците, както и са пресичането на нерегламентирани места. По този параграф са санкционирани 29 пешеходци.Още петима са осъдени за това, че са минали на червен светофар. На 10 водачи е наложена санкция,  за лишаване на преимуществото на пешеходци. 

Във връзка с идните празници гл. контрольор Нешев съобщи, че полицейското наличие в града ще бъде засилено.

“В последния работен ден преди празниците на всички входови и изходни артерии на града, ще бъдат сложени полицейски патрули, които ще реализират, както стационарен по този начин и линеен надзор. ”, каза още той. По думите му, през почивните дни и няколко профилирани полицейски операции- на 2,3 и 5 май интервенцията ще бъде ориентирана към водачи, които карат под въздействието на алкохол и наркотични субстанции. Същевременно ще бъде извършена и такава против водачи, които карат с превишена скорост.

Гл. контрольор Красимир Нешев е безапелационен, че подобен тип интервенции ще продължат да се правят на територията на пловдивската дирекция.  " Операциите са за да се превъзпитат дейностите на пешеходците и на водачите на МПС-та ”, завърши той. Той съобщи, че ще се обърне внимание и на жителите, които ръководят ел-тротинетки и не съблюдават разпоредбите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР