В днешната динамична бизнес среда поддържането на постоянен брой служители

...
В днешната динамична бизнес среда поддържането на постоянен брой служители
Коментари Харесай

„Тихото наемане“ – невидимата революция на пазара на труда

В днешната динамична бизнес среда поддържането на непрекъснат брой чиновници и по едно и също време с това вложението в професионалното развиване на съществуващия личен състав се трансформира в проблем за доста организации. В опит да изпълнят тези две цели и да преодолеят дефицита на гении доста компании започнаха да практикуват така наречен „ безшумно наемане “.

„ Тихото наемане “ на чиновници набира известност като стратегическа опция на обичайните способи за набиране на личен състав. Вместо непрекъснато да уголемяват работната мощ посредством привличане на външни хора, организациите от ден на ден се концентрират върху повишението на квалификацията и преквалификацията на наличните гении. По този метод те освен поддържат постоянен брой чиновници, само че и предизвикват културата на непрестанно учене и напредък измежду екипите си.

Още през предходната година Gartner очерта „ тихото наемане “ като една от главните трендове за 2023 година, наблягайки възходящото му значение. За разлика от други настоящи трендове, то наподобява ще остане тук и има отличен капацитет да наруши обичайните тактики за набиране на личен състав, написа Euronews.
Потенциал тъкмо под носа на шефовете
Недостигът на умения е необятно публикуван, като изкуственият разсъдък играе решаваща роля за неговото разгръщане. Работата с AI към този момент не е просто мечтано умеене, а незаменима част в образованието и кариерното развиване – за способността за потребление на технологията наблюдават множеството, в случай че не и всички екипи по наемане на личен състав.

Изминалата година бе белязана от чувствителни съкращения, а компании като Гугъл, TikTok и Grammarly не скриха, че освобождението на хора ще бъде последвано от привличането на такива с AI умения.

Тези световни талази от съкращения накараха фирмите да се борят с по-голямо предизвикателство: да балансират броя на работната мощ, като в същото време влагат в развиването на екипите.

Повишаването на квалификацията, обсъждано като стратегическа инвестиция, предлага на фирмите метод освен да преодолеят бурята от съкращения, само че и да излязат по-силни и по-конкурентоспособни в дълготраен проект.

Ето къде е мястото на повишението на квалификацията. Вместо да гледат на съкращенията като на единственото решение за усъвършенстване на чиновниците, управническите екипи признават големия капацитет, който се крие в съществуващия набор от гении.

Повишаването на квалификацията, обсъждано като стратегическа инвестиция, предлага на фирмите метод освен да преодолеят бурята на съкращенията, само че и да станат по-силни и конкурентоспособни в дълготраен проект.

Инвестирайки в начинания за повишение на квалификацията, фирмите могат да дадат опция на чиновниците си да придобият нови умения, да се приспособяват към разрастващите се технологии и да поемат нови провокации.

Вместо да гледат на чиновниците като на хора с закрепени умения, фирмите могат да отключат неизползвания капацитет, който се крие в тях.
Преквалификация (и повишение) за задържане
„ Тихото наемане “ също по този начин предизвиква културата на непрестанно образование и развиване на работната мощ, като кара чиновниците интензивно да търсят и да се стремят към благоприятни условия за професионално развиване.

Това се реализира, като се дават благоприятни условия на съществуващите гении, предизвикват се да изследват разнообразни функции и планове в компанията и се влага в тяхното развиване. Като подхващат тези стъпки, управническите екипи могат да понижат дефицита на гении, като в същото време подтикват лоялността, удовлетвореността и задържането на чиновниците.

Осезаемите умения в никакъв случай не са били по-важни. Всъщност последните изследвания демонстрират, че фирмите интегрират целенасоченото образование с основни умения като водачество, съдействие и аналитично мислене, като се стремят както да предизвикват професионалното израстване, по този начин и да култивират подкрепяща екипна просвета.

За да задържат най-хубавите гении, е значимо организациите да дадат приоритет на вътрешните благоприятни условия за кариерно израстване, като понижат цялостната взаимозависимост от наемане на външни лица и подтикват кариерната подвижност.

В днешната изменяща се динамичност на работното място стратегическият метод към ръководството на гениите е от значително значение. „ Тихото наемане “, съчетано със постоянни начинания за повишение на квалификацията, предлага стабилно решение за превъзмогване на дефицита на умения и обезпечаване на дълготраен триумф.

Все отново измененията в кариерния път може да изплашен и разколебаят някои чиновници. Въпреки това обстановка, в която хората считат, че имат лимитирани благоприятни условия за развиване или прогрес в границите на актуалната си организация, може да се окаже доста по-обезсърчителна. Липсата на кариерно развиване и израстване може бързо да докара до възприятие на застой, отчаяние и незадоволеност измежду чиновниците.

Чрез използването на особено създадени стратегии и тактики за образование прекосяването към по-опортюнистична среда би трябвало да бъде безпроблемно и без стрес. Вместо да поставяте преквалификацията или повишението на квалификацията като обвързване, от решаващо значение е да я оформите като опция за персонално и професионално израстване, е съветът на специалистите към работодателите.

Служителите би трябвало да възприемат това като късмет да разширят персоналното си портфолио, да придобият нови умения и да подобрят опциите си на непрекъснато развиващия се пазар на труда.
Инвестиране в бъдещето
„ Тихото наемане “ и повишението на квалификацията надвишават просто запълването на непосредствените неналичия на таланти; те са решаващи стъпки в обезпечаването на бъдещето на работната мощ.

Като дават на чиновниците благоприятни условия за придобиване на нови умения и разбиране на нововъзникващите технологии, организациите освен остават конкурентоспособни, само че и основават оптимална среда за кариерно развиване.

В днешната изменяща се динамичност на работното място стратегическият метод към ръководството на гениите е от значително значение. „ Тихото наемане “ на чиновници, съчетано със съществени начинания за повишение на квалификацията, предлага стабилно решение за превъзмогване на дефицита на умения и обезпечаване на дълготраен триумф.

Когато фирмите отдават приоритет на вътрешното развиване на гениите и открият просвета на непрестанно учене, те се нареждат по този начин, че да отговорят на условията на утрешния ден и да се отличат на все по-конкурентния пазар.

Организациите би трябвало да са в положение да прегледат обособените хора и да схванат освен уменията, които имат през днешния ден, и цената, която могат да донесат на бизнеса сега, само че и по какъв начин могат и желаят да се развиват и по какъв начин този напредък ще наподобява за бъдещето на бизнеса.

Изграждането на компания, насочена към гениите, значи, че с цел да реализиран бизнес задачите си, организациите би трябвало първо да отключат капацитета на най-ценния си актив – своите хора.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР