Изкуственият интелект връхлита световния пазар на труда като цунами“. Това

...
Изкуственият интелект връхлита световния пазар на труда като цунами“. Това
Коментари Харесай

Изкуственият интелект връхлита световния пазар на труда „като цунами“

Изкуственият разсъдък връхлита международния пазар на труда „ като цунами “. Това разяснява ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

Изкуственият разсъдък евентуално ще засегне 60% от работните места в развитите стопански системи и 40% от работните места по света през идващите две години, съобщи Георгиева на събитие в Цюрих.

„ Разполагаме с доста малко време, с цел да подготвим хората за него, както и предприятията “, разяснява шефът на МВФ на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, обвързван с Университета в Цюрих.

Той (изкуственият интелект) може да донесе голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че може да докара и до повече дезинформация и, несъмнено, до повече неравноправие в нашето общество. “
Умение №1, което ще ви помогне да не загубите работата си поради AI
Георгиева съобщи, че през последните години международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания, като уточни световната пандемия през 2020 година, както и войната в Украйна.

Въпреки че чака още земетресения, изключително поради климатичната рецесия, съгласно нея тя като цяло остава удивително устойчива.

Не сме в световна криза “, сподели Георгиева, която беше подложена на освирквания от страна на протестиращите, призоваващи за дейности във връзка с изменението на климата и справяне с задълженията на разрастващите се страни.

„ Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, това не се случи “, сподели тя. „ Инфлацията, която ни удари с доста огромна мощ, понижава, съвсем на всички места “.

В Швейцария да вземем за пример инфлацията се увеличи до 1.4% през април, което е 11-ият следващ месец, в който растежът на цените е в границите на целевия диапазон на Швейцарската национална банка от 0 – 2%.

„ Перспективите за инфлацията са доста по-добри. Изглежда, че през идващите няколко години инфлацията в действителност може да бъде в същия диапазон на ценова непоклатимост “, сподели Томас Джордан, шеф на ШНБ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР