Постоянната ескалация може да доведе до сериозни последици, заяви руският

...
Постоянната ескалация може да доведе до сериозни последици, заяви руският
Коментари Харесай

Путин предупреди: Членовете на НАТО в Европа си играят с огъня

" Постоянната ескалация може да докара до съществени последствия ", съобщи съветският президент пред кореспонденти в Ташкент. " Ако тези съществени последствия настъпят в Европа, по какъв начин ще се държат Съединените щати, имайки поради нашия паритет в региона на стратегическите оръжия? Трудно е да се каже - желаят ли те световен спор? ", сподели Путин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Той съобщи, че украинските удари по Русия с далекобойни оръжия ще се нуждаят от западна сателитна, разследваща и военна помощ - тъй че Западът ще бъде директно замесен. Той добави, че изпращането на френски войски в Украйна би било стъпка към световен спор.

Говорейки за членовете на НАТО в Европа, Путин съобщи още, че дребните страни там " би трябвало да са наясно с какво си играят ", защото те имат дребна повърхност и доста гъсто обитаеми региони. " Това е фактор, който те би трябвало да имат поради, преди да приказват за нанасяне на удари надълбоко в съветската територия ", сподели Путин.

От друга страна Съединени американски щати, които са главният съдружник на Киев във войната против Русия, не желаят Украйна да употребява американски оръжия за нанасяне на удари " на съветска територия ", сподели през вчерашния ден представител на Белия дом, представен от Франс прес.

" Нашата позиция не се е трансформирала на този стадий. Нито насърчаваме, нито позволяваме потреблението на оръжия, доставени от Съединените щати, за нанасяне на удари на съветска земя ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон изрази мнение, че на Киев би трябвало да бъде разрешено да " обезврежда " военните бази, от които Русия изстрелва ракетите си против украинска територия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък съобщи пред " Икономист " преди дни, че членовете на алианса би трябвало да разрешат на Украйна да нападна цели надълбоко в Русия със западни оръжия - мнение, което се поддържа от някои членове на НАТО, само че не и от Съединените щати.

Повече от две години след най-смъртоносната сухопътна война в Европа от Втората международна война насам, Путин все по-често приказва за риска от доста по-широк световен спор, до момента в който Западът се пробва да се оправи с настъплението на съветските войски в Украйна, означават международните организации. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР