През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква

...
През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква
Коментари Харесай

През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква да бъде необичайно по-хладен

През първите дни на първото десетдневие май месец се чака да бъде извънредно по-хладен , изключително в котловините и по високите полета на Западна и Централна България, където ще има условия и за късни слани.

Валежи от сняг се чакат по планините. Най-ниски ще са температурите към Великден . Времето за Гергьовден ще е облачно , с развиване на мощна купесто-дъждовна облачност на доста места, най-вече в Западна и Централна България, ще паднат обилни по количества превалявания. Висока е вероятността и от градушки. Дневните температури ще са сред 14-20°С, а над Източна България малко по-ниски – до 22-24°С.

Очакваната междинна температура за месеца ще бъде към климатичната нормата, а точно в интервала 18-22  градуса , в планините - сред 13 и 16 градуса в по-ниските елементи и сред 5 и 7 градуса над 2000 метра. Очакваната най-ниска температура в страната ще бъде сред 5 и 13 градуса и то тъкмо към 1-ри и 2-ри май.

Това предвиждат от МетеоБалканс за идния пролетен месец май.

Повишение на температурите ще има през последните дни на първото десетдневие . Тогава дневните стойности ще доближат 25- 30градуса . Дори климатичните модели предвиждат, че ще са с 5-6 градуса над климатичните правила. 

Очакваните превалявания през месец май ще са към нормата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР