Община Пловдив ще влезе във владение на паркинга до бившия

...
Община Пловдив ще влезе във владение на паркинга до бившия
Коментари Харесай

Община Пловдив си взима паркинга до „Евмолпия”, наемателят маха бариерите и автомата

Община Пловдив ще влезе във притежание на паркинга до някогашния магазин „ Евмолпия ”, който в преустроен в хотел „ Емпориум ”. Това е решила Транспортната комисия, която се оглавява от зам.-кмета Савина Петкова.
Прочетете още
Както TrafficNews писа върху пространството до хотела има построен нерегламентирано паркинг.  На него компанията „ Дрийм Хоум 1 ” е сложила преграда и автомат за таксуване, като събира по 2 лв. на час. Това е в напълно в прорез с локалните наредби, защото 25-те паркоместа са отдадени на режим длъжностен абонамент. Това значи, че притежателят на хотела нито може да събира такси, нито да инсталира бариери или други  ограничители към местата. Освен това след 18:30 часа, както и в неделя тези места би трябвало да могат да се употребяват гратис от всички жители.

Директорът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” Нъшан Деркалестаниан съобщи, че на комисията е докладвал за проблема, като е взето единомислещо решение да не се възобновява разрешителното за  25-те служебни паркоместа до хотела.

„ Собствениците ще смъкват бариерата, автомата за таксуване и другите сложени от тях детайли. След това Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” ще стопанисва паркинга ”, сподели Деркалестаниан. Той добави, че от компанията ще употребяват 18, вместо сегашните 6 служебни паркоместа пред ресторанта на хотела. На процедура до момента цялата редица още веднъж се ползваше с подобен абонамент, само че се плащаха единствено 6.

Управителят на компанията „ Дрийм Хоум 1 ” Бойко Качулев съобщи, че прецизно всеки месец си е плащал на Община Пловдив за паркинга до хотела.

„ За 25-те места съм плащал 6000 лв., а дружно с другите 6 – сумата на година бе над 100 хиляди лв.. Реално за 5 години съм платил над 500 000 лв.. Приходите от този паркинг бяха не повече от 1000-12000 лв. на месец ”, съобщи Качулев. Той добави, че ще смъкна техниката си от паркинга и ще го освободи до дни.

Запитан за какво не е взел паркинга чартърен или на концесия, което щеше да му разреши да събира такси и да постави преграда по законен  метод, той съобщи:

„ Това го желаех още преди 5 години. Тогава някогашният кмет Здравко Димитров и заместника му Тодор Чонов ми споделиха – това е методът, би трябвало да си плащаш служебни паркоместа. Не знам за какво не може да се отдаде парцела чартърен, пращах писма и към сегашната администрация, само че никой не ми дава отговор ”, съобщи Качулев. Той също изрази мнение, че наредбата би трябвало да се промени като се вкара 24 часов режим на длъжностен абонамент. Бизнесменът сподели, че със сегашната разпоредба и даже тези спомагателни паркоместа с лице към ул. „ Капитан Райчо ” не може да обезпечи места на клиентите си към хотела.



 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР