Община Пловдив разработва единен безплатен телефонен номер в услуга на

...
Община Пловдив разработва единен безплатен телефонен номер в услуга на
Коментари Харесай

Пловдив създава първия общински колцентър у нас

Община Пловдив създава обединен безвъзмезден телефонен номер в услуга на жителите, оповестява БНР.

Той ще започва работа идната седмица. Целта е да се построи първият в страната общински колцентър, на който общински чиновници да дават информация на жителите по отношение на работата на администрацията.

Идеята за основаването на телефонната линия е на Общинския спешен щаб, който разгласи няколко номера за разнообразни услуги с въвеждане на изключителното състояние - за организация на доброволци, за даване на обществени услуги и за взаимната самодейност с БЧК за психо-социална поддръжка.

Обслужването на тези линии сподели, че в положение на стрес хората не се ориентират добре в множеството номера и звънят на първия, който им е попаднал. По този метод на телефоните на координационния център са почнали да постъпват редица позвънявания по административни въпроси или за търсене на психическа помощ, което е налагало запитванията да бъдат насочвани към други номера.

За облекчение на жителите Общинският спешен щаб реши да създаде обединен номер, който да приема позвъняванията и да ги разпределя, без да се прекъсва телефонното позвъняване.

В момента се образова екипът на новата услуга. Обажданията ще се одобряват в границите на работното време на институциите. През началния стадий ще се събират база данни от въпроси и проблеми на жители, въз основа на които ще бъде създадена системата за приемане и позволение на поставените въпроси. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР