Обществената поръчка за изграждане на още 10.4 км от магистрала

...
Обществената поръчка за изграждане на още 10.4 км от магистрала
Коментари Харесай

ГБС, Джи Пи Груп и Грома холд в надпревара за 10.4 км от Струма при Кресна

Обществената поръчка за създаване на още 10.4 км от автомагистрала "Струма " в региона на Кресна напредва. Агенция "Пътна инфраструктура " заяви, че са отворени четири ценови предложения за избор на реализатор в сектора сред Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще минава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова права от Кресна до Крупник е разграничена на два лота - 3.2.1 и 3.2.2, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време и планът да приключи в периода на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, прецизират от пътната организация.

В конкуренцията за лот 3.2.2 са четири консорциума. В първия вземат участие "ГБС-Инфраструктурно строителство “, португалската "ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас " и "Главболгарстрой Интернешънъл “. Тяхното ценово предложение е в размер на 475.19 млн. лв..

Вторият претендент е Обединение „ ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.2. “, в което са: „ Геострой “ „ Пътстрой-92 “, „ Биас-М “ и „ Илия Бурда “ с оферта от 410.06 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Третото предложение е на "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.2. “, с участници: „ Джи Пи Груп “ АД и „ Логистика 21 “ ЕООД. Те са подготвени да извършат поръчката за сумата от 530.15 млн. лева, което е доста по-скъпо от офертата на съперниците им.

Четвъртата оферта е от консорциум, в който влизат "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА “ АД, „ ГРОМА ХОЛД “ ЕООД (бившето "Агромах "), „ ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД “ АД, „ ВАХОСТАВ-СК “ а.с., „ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД, „ РУТЕКС “ ООД и „ МЕТРОПРОЕКТ ПРАГА “. Те декларират ценово предложение в размер на 419. 99 млн. лв..

В този обект е включен и обходния път на Кресна, който е 5,5 км. При обхода на града ще бъде построена и площадка за отдих, която ще бъде с електричество, вода и канализация. От нея ще има и връзка с Кресна. В правата ще бъдат издигнати 4 тунела - „ Тисата “ /171 м/, „ Света Неделя “ /1,3 км/, тунел „ Кресна 1 “ /358 м/ и „ Кресна 2 “ /230 м/. Те ще бъдат с съоръжения и системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветяване, ръководство на придвижването и т. н. В сектора ще има 11 виадукти с приблизителна дължина 5 км, както и 9 надлези и подлези. Чрез пътен възел „ Кресна “ - при км 401+640, ще се обезпечава достъпа в посока Кулата, София и път I-1.

Индикативната стойност на публичната поръчка за лот 3.2.2 е 430.52 млн. лева без Данък добавена стойност.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 1556 дни и включва времето за планиране и строителство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР