Обсадени и непрекъснато обстрелвани градове, разрушени болници - руската армия

...
Обсадени и непрекъснато обстрелвани градове, разрушени болници - руската армия
Коментари Харесай

Руската армия действа в Украйна по същия начин, както в Сирия

Обсадени и непрестанно обстрелвани градове, разрушени лечебни заведения - съветската войска работи в Украйна по същия метод, както в Сирия, с цел да накара съперника да капитулира, а популацията да избяга. Така счита френският филантропичен доктор Рафаел Пити, свидетел на сирийския спор от единайсет години, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Видяхме по какъв начин руснаците реализираха капитулацията на Алепо (през 2016 година - бел. АФП). Направиха го на три стадия: първо обкръжиха града, след това го подложиха на всекидневни интензивни бомбардировки (...) и по-късно изчакаха хората да се предадат поради глада, студа, неналичието на питейна вода ", изяснява за Агенция Франс Прес този представител на Съюза на организациите за здравна помощ и грижи (UOSSM) за Франция. " Населението не е значимо. За руснаците животът няма същата стойност като за нас. В тях е заложена стратегия от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Тя е на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), надлежно личността няма значение, значение има единствено поставената цел ", твърди той.

Според него руснаците са си взели поучения от Афганистан. " Окупирате ли градове от вътрешността, улеснявате партизанската война ", споделя той. " Целта е да извършите противоположното, да накарате съперника самичък да напусне града " Мариупол - стратегическо пристанище на Черно море, е най-красноречивият образец за това от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Над 2000 локални поданици, хванати в клопката на обстрелите, студа и глада, към този момент са убити в обсадения град по данни на кметството. На 9 март педиатрична болница там бе пометена от бомба - това подсети за множеството разрушени медицински центрове в Сирия, където съветската войска се бие с бунтовници на страната на режима на Башар Асад.

" Противобункерни оръжия "

" Това са оръжия за война за тероризиране на популацията. Щом разрушат лечебните заведения, хората бягат ", показва професор Пити, анестезиолог-реаниматор и експерт по военна медицина. " В Сирия даже преместихме по едно време лечебни заведения в изоставени мини с убеждението, че там са предпазени от бомбардировките. Бяхме не запомнили, че руснаците имат имплозивни противобункерни оръжия, които се задействат на 17 метра дълбочина, и те ги използваха ", споделя той.

В Алепо и Гута край Дамаск, също и в чеченската столица Грозни, един път щом капитулацията бе изтръгната, популацията бе подложено на инспекция - " дестилация ", и настроените срещу спечелилия бяха принудени да изоставен. В Сирия " осигуряваме в този момент камиони, с цел да откарат всички, които не желаят да останат с режима ", споделя Рафаел Пити, осъществил над 30 филантропични задачи в тази страна от началото на гражданската война през 2011 година " Съгласните да останат под властта на режима се насочват към зоните под негов надзор. На другите им се позволява да потеглят към " зоните за деескалация на насилието ", т.е. към региона на Идлиб " - последната останала през днешния ден цитадела на бунтовниците в Сирия, продължава той.

От началото на съветското навлизане към този момент над 2,8 милиона души са избягали от Украйна. " Точно това вършат Асад и Путин, оставят популацията да си замине ", с цел да управляват по-лесно страната, акцентира лекарят. Днес, тъкмо единайсет години след началото на сирийския спор, професор Пити и шефът на UOSSM за Франция Зияд Алисса насочиха зов към участниците във френската президентска акция да активизират сили за реализиране на мир и съблюдаване на интернационалното филантропично право.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР