Образователното министерство подготвя метод за оценяване и на най-малките. Целта

...
Образователното министерство подготвя метод за оценяване и на най-малките. Целта
Коментари Харесай

Родител пред Фокус: Оценките за постижения в детските градини не биха довели до резултат, децата няма да покажат реалните си умения

Образователното министерство приготвя способ за оценяване и на най-малките. Целта е да се видят достиженията на децата на входа на детската градина и преди да прекрачат за първи път прага на учебното заведение. 

Родител на дете, на което му следва да стартира да посещава детско образователно заведение напълно скоро, сподели пред " Фокус " , че самото започване на детска градина е задоволително стресиращо за всяко едно дете, на което занапред му следва да бъде отделено от своята майка за по-дълъг интервал от време денем. 

Това оценяване съгласно Мария не би довело до никакъв действителен резултат. " Тези деца са изправени пред нова конюнктура и занапред навлизат в един нов стадий на развиване. Те преди всичко няма да покажат усвоените умения до тази възраст, а на второ - има деца, които на три години към момента не могат да приказват ", добави майката. 

По думите ѝ що се касае до децата в предучилищна възраст, там към този момент приказваме за такива, които са усвоили доста повече умения и могат да ги покажат. 

" Дори да бъде въведено някакво оценяване преди прекрачване за първи път на учебния предел, то има смисъл, само че в случай че по-скоро е под формата на игра и децата биват следени от способени лица (психолози), с цел да бъдат дадени адекватни резултати за уменията и развиването на децата ", сподели още тя.

Предвижда се оценяването на най-малките да стартира след три години, само че то няма да е под формата на изпити като матурите при учениците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР