Обобщение на последните новини от глобалната епидемия от коронавирус в

...
Обобщение на последните новини от глобалната епидемия от коронавирус в
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Тадж Махал затвори, Амазон набира 100 000 служители

Обобщение на последните вести от световната зараза от ковид в света, направи английското издание "Гардиън ":

Тръмп постави етикета "Китайския вирус " на Covid-19
Американският президент ескалира войната на думите с Пекин, като разказа огнището като "вирус на Китай ", против което Световната здравна организация се разгласи срещу. Китайските държавни медии пък нарекоха мненията на Тръмп опит за очерняне на Китай.

Нова Зеландия афишира голям стопански пакет
Нова Зеландия има единствено 11 случая на Covid-19, само че разгласи един от най-големите пакети за финансиране на глава от популацията. Тя включва покриване на заплатите за хората, които са длъжни да се самоизолират, само че не могат да работят от вкъщи си, или тези, които се грижат за родственици, заболели от вируса. Пакетът на Нова Зеландия е 12,1 милиарда $ или 4% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Калифорнийците са под карантина
Сан Франциско и пет други града в Калифорния издадоха заповед за карантина в опит да лимитират разпространяването на ковид. Считано от през днешния ден до 7 април 6,7 милиона поданици на Сан Франциско и пет други покрайнини в окръга Бей - Санта Клара, Сан Матео, Аламида, Марин и Контра Коста, би трябвало да останат вкъщи, в случай че не е безусловно належащо. На други места в Съединени американски щати заповедта бе отсрочена.

Франция затвори границите си и заповяда на 100 000 служители на реда да ги охраняват
Президентът Еманюел Макрон сподели на френските жители да "ограничат мощно придвижването за идващите 15 дни " и да лимитират обществените си контакти доколкото е допустимо. Всеки отвън страната ще би трябвало да показа доказателства за аргументите си за пътуването, а 100 000 чиновници на реда ще ползват карантинни ограничения.

Европейски Съюз да затвори всички външни граници
Европейският съюз през днешния ден затвори всички външни граници за 30 дни, с цел да ограничи епидемията от ковид, макар че жителите на страните от Европейски Съюз ще могат да се връщат.

Филипини стопират фондовата борса за неопределен срок
Търговията с валути и облигации беше прекъсната в отговор на ковид. Филипинската фондова борса съобщи, че затварянето е "за да се подсигурява сигурността на чиновниците и търговците " на фона на по-широко национално затваряне. Също по този начин Южнокорейската борса "Коспи " падна с съвсем 2,5%, японската борса падна с по-малко от 1%, а австралийската е с 5,83% по-високо.

Хонконг изисква всички задгранични пасажери да излязат в двуседмична изолираност
Кари Лам, регионалният админ на Хонконг разгласи новите карантинни ограничения, защото през предходните две седмици на територията са регистрирани 57 нови инфекции, 50 от които са импортирани. Новите ограничавания не се ползват за идващи от континентален Китай, Макао или Тайван.

Бразилските пандизчии са избягали
Стотици пандизчии избягаха от пандизите в щата Сао Пауло в югоизточната част на Бразилия в понеделник, защото привилегиите им за освобождение за деня са прекъснати, поради огнището на ковид. Органът на държавния затвор в Сао Пауло съобщи, че не може да каже какъв брой пандизчии са избягали, само че от локалните медии приказват за към 1000 души.

Amazon ще наеме 100 000 души личен състав
Гигантът за онлайн извършване на покупки Amazon съобщи, че ще наеме 100 000 служащи за склад и доставка в Съединените щати, с цел да се оправят с повишаването на онлайн поръчките, защото доста консуматори са се обърнали към мрежата, с цел да задоволят потребностите си по време на епидемията от ковид.

Тадж Махал затвори
Индия затвори своя най-съществен туристически обект Тадж Махал. Също затвори финансовия център на Мумбай и наредеи на офисите, които не дават основни услуги да работят с 50% по-малко личен състав. Като напъните за надзор на разпространяването на коронавируас в Южна Азия не престават да нарастват.

Тайланд и Камбоджа оповестяват за нови случаи
Тайланд заяви за 30 нови случая на ковид през днешния ден, с което общият им брой е 177, като 70-80% от тях са в Банкок, съгласно здравното министерство. Камбоджа заяви за 12 нови случая, като общият им брой е 24.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР