Обикновено се сещате за здравето на пикочния мехур, ако се

...
Обикновено се сещате за здравето на пикочния мехур, ако се
Коментари Харесай

5 съвета за здрав пикочен мехур

Обикновено се сещате за здравето на пикочния мехур, в случай че се появи проблем? Твърде постоянно уриниране, дискомфорт, когато ходите по дребна потребност или смяна в цвета на урината са измежду най-често срещаните проблеми с пикочния мехур.

Здравето на пикочния мехур е значимо освен за ежедневния комфорт, само че и в дълготраен проект. Пикочният мехур е нещо като мускулна торбичка. И като всеки мускул, би трябвало да бъде квалифициран.

1. Упражнения по пишкане
Не се поддавайте на първите позиви за вървене по дребна потребност. Колкото по-често ходите до тоалетна, толкоз повече ще ви се върви. И последователно, до момента в който се усетите, честото уриниране ще е станало не просто табиет, а неизбежна потребност. Това надалеч не значи да не слушате тялото си, просто да ходите до тоалетна, когато е нужно. Понякога има конвулсии - не всички са свързани с потребността за пишкане. Изчакайте минута-две. Ако към момента ви се върви, отидете.

Друго забавно упражнение е да контролирате по кое време уринирате . Когато сте на тоалетната, пробвайте да спрете по средата на уринирането, като стегнете мускулите. В началото ще ви е мъчно, само че с всеки идващ път ще е по-лесно. След като сте спрели уринирането, отпуснете се и довършете ходенето по дребна потребност.

Упражненията Кегел също са значими освен за тазовото дъно, само че и за здравето на пикочния мехур.

 Добави изложение

2. Внимавайте по какъв начин се храните
Ако желаете да се храните с мисъл за здравето на пикочния мехур, има храни, които да консумирате в умерени количества.

Кофеинът е първото, за което да внимавате, в случай че пикочният ви мехур е нервиран. Кофеинът е диуретик и подтиква пикочния мехур. Затова избягвайте кафе и чайове с кофеин.

Бъдете деликатни и във връзка с киселинните храни. Избягвайте цитруси и домати . Те също нервират в допълнение. Шоколадът и алкохолните питиета също би трябвало да се употребяват с мярка.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР