Високоскоростен влак от София до Бургас трябва да има до

...
Високоскоростен влак от София до Бургас трябва да има до
Коментари Харесай

Гвоздейков: Ще пътуваме 3 часа с влак от София до Бургас до 2027 г.

Високоскоростен трен от София до Бургас би трябвало да има до 2027 година Ще подвига 160 километра в час и със спирките по другите гари ще взема дистанцията за 3 часа. Това сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков пред Нова телевизия. Според него по този начин ще се усъвършенства в пъти качеството на услугата и хората ще предпочетат да пътуват с трен вместо с кола.

Скоро ще получим 8 двуетажни влака, както и 35 едноетажни мотриси. Колкото и камери да сложим във влака, в случай че не осъзнаем, че не би трябвало да разрушавам, няма да се оправят нещата, сподели още Георги Гвоздейков.

Националната транспортна скица не работи дейно, по тази причина свързаността сред градовете не е добра, счита още министърът. Той обаче изясни, че ангажимент и на общините е да поддържа положителната транспортна връзка сред другите градове.

Ще бъдат построени зарядни станции за електрически автомобили с европейски пари, стана ясно още от министъра на превоза. Това ще се случи с финансиране от 90 млн. лева Така с електрически автомобил ще може без проблем да се стигне от София до Варна да вземем за пример, без колата да закъса поради липса на ток. Зарядните станции щели да са мощни и да зареждат бързо.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР