Обикновено котките обичат независимостта и предпочитат да спят сами. Но

...
Обикновено котките обичат независимостта и предпочитат да спят сами. Но
Коментари Харесай

Защо котка спи до теб? 5 причини.

Обикновено котките обичат независимостта и избират да спят сами. Но има моменти, когато човек ляга и домашният любим също спи до него. Собственикът е удовлетворен от това държание на обичания си домакински любим и се опасява даже да се движи, с цел да не го прогони. Но за какво домакински любимец  си ляга до притежателя си? 5 аргументи за това държание на котка.

1). Топлина.

Котките обичат топлината и непрекъснато търсят по-топло място в къщата. Те могат да спят до батерията, покрай печката или в ъгъла, където падат слънчевите лъчи. Затова котката желае да я затоплите и да легне до вас.

2). Удобни условия.

Не е загадка, че котките обичат да спят и го вършат по 12-15 часа дневно. Те могат да си лягат на най-необичайните места, само че на първо място търсят комфортните условия за сън. Удобно е домашният любим да спи  на леглото и затова може да легне до индивида.

3). Вие създавате безвредна среда за котката.

Котките на пръв взор могат да бъдат спокойни и даже мързеливи, само че постоянно са нащрек. Във всички неразбираеми за тях обстановки те могат да скачат или да избягат. С вас котката се усеща в сигурност и по тази причина може да спи до вас. Тя ти се доверява и си счита за член на семейство.

4). Вярва, че това е неговото място.

Мястото, където стои леглото, може да принадлежи на котката. Поне вашият домакински любим може да мисли по този начин. Самият домакински любим ви разрешава да спите до вас на нейна територия, а не противоположното. В този случай котката ви се доверява.

5). Обича те.

Котките може да наподобяват самостоятелни и готини, само че те също ви обичат. Тяхната обич може да е невидима за индивида, само че е по този начин. Такава обич се демонстрира изключително, когато котката не ви е виждала от дълго време. Тя може да те ближе, да се търка и да мърка.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР