От партия ГЕРБ съобщиха днес, че подкрепят проекта за национална

...
От партия ГЕРБ съобщиха днес, че подкрепят проекта за национална
Коментари Харесай

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

От партия ГЕРБ оповестиха през днешния ден, че поддържат плана за национална детска болница, защото са негови основатели и упорстват служебното държавно управление да работи за осъществяването му.



Това стана, откакто служебният кабинет на премиера Димитър Главчев утвърди основаването на частна Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз " в София. Така повдигна въпроса - ще има ли средства за построяването на държавна национална детска болница. Според Главчев парите са обезпечени.



" Проектът по построяването на държавна национална детската болница започва в ръководството на ГЕРБ през 2020 г.  и с решение на министерски съвет беше избран за обект с национално значение.

ГЕРБ постоянно е подкрепяла и поддържа този план - за построяването на държавна национална детската болница като план със стратегическо значение за България.

Напомняме, че след съвещания с Общественият съвет внесохме план на решение в Народно събрание за ускорено създаване на националната детска болница. Народното събрание гласоподава планът на решение единомислещо на 14.02.2024 година

Очакваме всички държавни управления - без значение служебни или постоянни - да работят за осъществяването на този народен приоритет ", декларират от ГЕРБ.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР