Обединените арабски емирства ще въведат корпоративен данък от средата на

...
Обединените арабски емирства ще въведат корпоративен данък от средата на
Коментари Харесай

Богата държава за първи път ще облага фирмите с данък

Обединените арабски емирства ще вкарат корпоративен налог от средата на 2023 година, заяви локалното финансово министерство, представено от AFP. Това е сериозна смяна в курса на страната, която се стреми да диверсифицира приходите си, означават организациите.

ОАЕ - финансовият център в Персийския залив, който от дълго време е прочут като данъчен парадайс и районна централа на голям брой мултинационални компании, ще полза облаги на бизнеса от над 375 000 дирхама (102 000 долара) с 9% от юни идната година.

" Режимът на корпоративно данъчно облагане в ОАЕ ще бъде измежду най-конкурентните в света ", се споделя в изказването, публикувано от формалната осведомителна организация WAM. " Деветте % са в долната граница на корпоративните налози в света. Не се възнамерява въвеждането на налог върху приходите на физическите лица или налог върху финансовите облаги от недвижими парцели или други вложения ", се споделя в изказване на финансовото министерство на Емирствата. Данъчните облекчения в зоните за свободна търговия на ОАЕ също ще останат в действие.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Знаете ли, че съществува страна, където не е нужно да...

През 2018 година Емирствата за първи път в историята си вкараха Данък добавена стойност. Ставката му е закрепена на 5% и ce пpилaгa въpxy внoca и дocтaвĸaтa нa голям брой cтoĸи и ycлyги нa вceĸи eтaп oт пpoизвoдcтвoтo и paзпpocтpaнeниeтo им. Изключение съставляват доставките на нефт и газ, главните храни и някои услуги в опазването на здравето и образованието.

ОАЕ, които са главен експортьор на нефт, само че също по този начин и огромен състезател в региона на бизнеса, търговията, превоза и туризма, диверсифицират активността си, с цел да понижат зависимостта си от суровия нефт.

Емирствата се сблъскват и с възходящата конкуренция на прилежаща Саудитска Арабия, най-големия експортьор на нефт в света, която също се стреми да диверсифицира стопанската система си и да притегли задгранични предприятия.

" С въвеждането на корпоративния налог ОАЕ удостоверяват уговорката си да съблюдават интернационалните стандарти за данъчна бистрота и да предотвратяват нездравословни данъчни практики ", споделя в изказването си Юнис Хаджи Ал Хури, заместник-министър на финансите.

Въвеждането на корпоративен налог е следващият значим ход на ОАЕ, които тази година минаха от почивни дни от петък и събота към събота и неделя, с цел да се приспособят към международните пазари.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР