Ню Йорк Таймс, позовавайки се на свои източници, твърди, че

...
Ню Йорк Таймс, позовавайки се на свои източници, твърди, че
Коментари Харесай

САЩ имат сценарии за действие, ако Русия използва ядрено оръжие

" Ню Йорк Таймс ", базирайки се на свои източници, твърди, че Белият дом е образувал екип от чиновници, които да разработят сюжети за реакцията на Вашингтон и неговите съдружници при положение, че Москва употребява нуклеарно оръжие. В същото време чиновниците на Белия дом правят оценка такава възможност за развиване на събитията като дребна, написа РИА Новости.

Според публични лица, написа вестникът, по този начин наречената група " Тигър " изследва отговорите на хипотетична съветска офанзива против конвои с оръжие и помощ, предопределени за Украйна на територията на страните от НАТО. Длъжностните лица се пробват да дефинират по какъв начин Вашингтон би трябвало да реагира на „ разпространяването “ на военните дейности в прилежащи страни, в това число Молдова и Грузия, и по какъв начин да приготвят европейските страни за приток на украински бежанци.

Според вестника " Тигър " също се пробва да дефинира линията, чието прекосяване може да подтикне алианса да употребява военна мощ в Украйна. Въпреки това, както отбелязва вестникът, е зародило напрежение сред Белия дом и Пентагона по отношение на детайлностите за военните проекти, които е готово да показа Министерството на защитата с публични лица от групата. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан също образува екип от чиновници, които търсят „ дълготрайни благоприятни условия “, които Съединени американски щати могат да подхващат, с цел да „ подобрят геополитическата си позиция “. Редица публични лица предизвестяват, че е прекомерно рано да се каже по какъв начин спецоперацията ще се отрази на позицията на Москва в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР