Нямаме наше колективно решение, но знаейки какво е мнението на

...
Нямаме наше колективно решение, но знаейки какво е мнението на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Подкрепяме президента Радев за следващ мандат

Нямаме наше групово решение, само че знаейки какво е мнението на част от хората на площада, знаейки каква е волята на множеството от гражданските организации, които са част от „ Изправи се.БГ “ и персонално моето мнение, да, ние поддържаме президента Радев за идващ мандат. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред БНР по отношение на оповестеното по-рано през днешния ден кандидатиране за втори мандат на президента Румен Радев.

В сериозни за нацията моменти президентът направи своя избор. Той застана на страната на народа, а не на страната на корумпираното ръководство и се употребява с голяма поддръжка измежду българските жители. В условия на диктаторски режим, след 11 години ръководство на Борисов, имаме потребност от мощно водачество и президентът сподели, че може да показва такова, добави тя.

Манолова е безапелационна, че ръководещите нямат интерес от висока изборна интензивност и по всякакъв начин се стараят да откажат жителите да гласоподават.

Лицемерно е оправданието, че има малко време до изборите, с цел да отварят Изборния кодекс. Друг път са го правили безусловно дни преди изборния ден и сред двата тура на изборите. Има справедливи аргументи да се отвори Изборният кодекс, тъй като хора под карантина няма да могат да гласоподават, добави ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

Манолова съобщи, че е застрашено и правото на глас на българите зад граница. Почтеното решение на ръководещите беше гласоподаване по пощата или най-малко да дадат право на българите във Англия да гласоподават допълнително от 35 изборни секции, безапелационна е тя.

Видеонаблюдението при броенето на бюлетините е наложително. При съблюдаване на здравните ограничения няма по какъв начин да има директна видимост върху процеса на преброяване на бюлетините. Ще настояваме наблюдаващите, покровителите и жителите да имат право да стриймват броенето на бюлетините, с цел да има цивилен надзор и директна видимост върху процеса, сподели още Манолова и добави, че ръководещите вършат всичко допустимо да разубедят жителите да гласоподават, в това число с говорене за последваща вълна от COVID-19.

Председателят на „ Изправи се.БГ “ акцентира, че все още Гражданската платформа е набрала повече от половината нужни за страната доброволци за почтени избори.

Манолова съобщи, че на следващия ден ще бъде оповестено наименованието на обединението, с което „ Изправи се.БГ “ и Отровното трио ще се явят на идните парламентарни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР