Съд в Сибир осъди днес руски гражданин на 25 години

...
Съд в Сибир осъди днес руски гражданин на 25 години
Коментари Харесай

Осъдиха руснак на 25 години затвор

Съд в Сибир осъди през днешния ден съветски жител на 25 години затвор по няколко обвинявания, измежду които държавна измяна и опит за палеж на военно окръжие, съобщи Ройтерс, като се базира на Руското адвокатско сдружение. (Видеото е архивно.)

Прокурори във боен съд в Новосибирск повдигнаха обвиняване против Иля Бабурин поради опит за палеж на военно окръжие с коктейл " Молотов " по разпореждане на неидентифицирано лице от Украйна.



Съдът го призна за отговорен и за подпалването на локално музикално учебно заведение, което беше несъмнено като терористичен акт. 

Бабурин, разпознат от съветска самостоятелна медия като компютърен експерт, е на 24 години. 

Адвокатската гилдия цитира правосъдния му бранител, като съобщи, че няма доказателства за присъединяване на Бабурин в тези случаи, при които също по този начин не се оповестява за жертви.

" Не, той не е умъртвил, изнасилил или обрал никого. Дори съгласно обвинителния акт никой не е потърпевш от дейностите му ", написа " Зона солидарности " – канал в " Телеграм ", който дава информация за съветски деятели срещу войната. Каналът цитира юриста Василий Дубков.



" Заслужава ли човек да прекара половината си живот в затвор или колония поради такива закононарушения? ", съобщи юристът.

Повече от 20 000 души са арестувани в Русия поради позицията им срещу войната от началото на нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година, сочи информация на съветската правозащитна организация " ОВД-Инфо ". Срещу към 900 души са повдигнати обвинявания. 

Когато получи право на последна дума пред съда предходната седмица, преди изговаряне на присъдата, Бабурин не призна виновност.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР