Няма промяна в позицията на България по отношение на Република

...
Няма промяна в позицията на България по отношение на Република
Коментари Харесай

Янев каза има ли промяна в позицията ни за РСМ

Няма смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония, съобщи по време на днешния блиц надзор в Народното събрание служебният министър председател Стефан Янев. Оглавяваният от него кабинет е приел през вчерашния ден позицията на страната ни за идния идната седмица Съвет " Общи въпроси " в Брюксел:

" Позицията, българската, която неведнъж е коментирана, тя е известна, обществена е - с по този начин наречените 5 + 1 точки  - това е схемата, по която могат да продължат диалозите. И се надяваме на доброжелателно отношение от нашите сътрудници от Република Северна Македония, тъй че да се получи този нужен разговор, да се преодолеят разликите, с цел да може да се даде дата за първата конференция и, надлежно, да стартират договарянията на тази страна с Европейския съюз ".

В Скопие се надяват идната седмица да получат зелена светлина за начало на договаряния за присъединение към Евросъюза.

Междувременно през днешния ден стартира двудневно онлайн съвещание на взаимната историческа комисия, която изостава доста в работата си.

А " Галъп интернешънъл " разгласява данни от свое допитване, които демонстрират, че 71 % от българите одобряват, че най-важно е да бъдат уредени връзките на Скопие със София, а не е толкоз значимо дали Република Северна Македония ще стане членка на Европейския съюз. На противоположното мнение са 7,5 на 100. Останалите се двоумят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР