Руските атаки в района на Харков ще продължат още 3-4

...
Руските атаки в района на Харков ще продължат още 3-4
Коментари Харесай

Украински ветеран за руското настъпление в Харковска и Сумска области: Откриха слабото ни място

" Руските офанзиви в региона на Харков ще продължат още 3-4 дни, след което се чака съветските войски да създадат опит за нахлуване в посока Суми ", съобщи началникът на ГРУ Кирило Буданов в изявление за The New York. Колко действителен е сходен сюжет и за какво руснаците ще нападат Сумска област, разяснява в изявление за УНИАН Евгений Дикий, деец от руско-украинската война и някогашен пълководец на рота от батальона " Айдар ".

" Фокус “ показва превод на изявлението без редакторска интервенция.

- (Кирило) Буданов съобщи в коментар на NYT, че чака офанзивите в региона на Харков да продължат още три до четири дни, след което се чака съветските войски да подхващат " огромно нахлуване в посока Суми ". Възможно ли е и какво да чакаме?

- Разбира се, че е допустимо. Напомням, че точно ГРУ предизвести за допустимо съветско нахлуване в региона на Харков. И въпросът за какво не сме били подготвени не е за разузнаването. Всички бяха предизвестени, само че за какво нищо не беше направено е открит въпрос.

Донякъде прилича дребна версия на събитията от 24 февруари 2022 година Тогава също всички бяха предизвестени авансово, само че към момента не бяха подготвени. Надявам се, че предизвестието на Буданов ще бъде чуто най-малко във връзка с Сумска област. И руснаците ще бъдат посрещнати не по същия метод, както в региона на Харков, а ще сме по-подготвени.

Фактът, че сходно нахлуване е доста евентуално, следва от концентрацията на съветски сили от другата страна на границата. Всичко е проследено. Всички знаехме какъв брой съветски войски стоят против Харковска област. А в този момент знаем и какъв брой от тях стоят до Сумска и Черниговска област.

- Готови ли сме за тази атака в Сумска област?

- Сега не съм на тези позиции, тъй че това е въпрос към хората, които са там. Буданов непосредствено предизвести, само че не мога да знам дали това предизвестие ще бъде взето поради.

- Споменахте 24 февруари 2022 година Подобна е и обстановката, тъй като сега Руската федерация още веднъж нападна нови райони от границата. Възможно ли е Русия, както тогава, също да стартира да настава към Чернигов или Киев?

- Засега няма такива сили и средства за осъществяване на сходна интервенция. Ако стартират да се събират там, ще ги забележим. Въпросът е единствено дали ще си създадем заключения. Защото, в случай че съберат спомагателни 300 000, което също неведнъж се оповестява, напълно действително могат да отидат още веднъж в Чернигов или Киев.

- Колко огромни са настоящите ресурси на Русия в тези региони?

- Руснаците имат свои запаси на Харковско и Сумско направление. Но тези запаси очевидно не са задоволителни за завладяването на Харков или Суми. Те нямат подобен брой в жива мощ. Но с цел да заемат граничната линия и да пробият във Волчанск, те имаха задоволително сили.

- Защо руснаците въобще ще нападат там?

- Това следва от общата логичност на тази война. Руснаците ни откриха едва място. Слабото ни място е неналичието на запаси, неналичието на хора. И защото те са намерили това едва място, изцяло разумно е да раздължен нашите сили оптимално, да отворят нови сектори на фронта, нови посоки, с цел да сме принудени да прехвърлим така и така доста оскъдните, доста дребни запаси на тези области. Междувременно тези запаси не могат да доближат донецките сектори на фронта, по-специално Часов Яр, Покровско направление, Кураховски. Тоест там, където в този момент се водят главните, най-тежки борби.

Искам да отбележа, че сега руснаците имат единствено едно преимущество пред нас. Това преимущество е в живата мощ. И в този момент те осъзнават това преимущество, доколкото е допустимо, изстисквайки от него най-полезното за себе си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР