Няма нищо необичайно вашето куче да страда от различни видове

...
Няма нищо необичайно вашето куче да страда от различни видове
Коментари Харесай

Къркорене на стомаха на куче

Няма нищо извънредно вашето куче да страда от разнообразни типове храносмилателни неудобства. За благополучие, бързото деяние от ваша страна може да предотврати утежняване на проблемите.

Постоянното къркорене на стомаха на вашия четириног другар значи, че има стомашно-чревно неразположение. Обикновено тези болести нарушават храносмилането или усвояването на храната или трансформират нейното прекосяване през храносмилателния тракт.

Здравословното храносмилане е от значително значение, с цел да може вашето куче да употребява питателните субстанции от храната си, с цел да е крепко и да получи сила. Отделно от това къркоренето е единствено признак. Не се ли вземат навременни ограничения обаче, разстройствата в стомаха на вашия любим могат да доведат до дехидратация, киселинно-базови и електролитни несъответствия и недохранване.

Най-често стомашните проблеми се дължат на комбинацията от лакомията на кучето и невниманието на стопанина му. Какво значи това? Когато излизат на разходка, кучетата постоянно обичат да си намират всевъзможни боклуци. Дори когато са добре нахранени, те изяждат находките.

Това крие риск от отравяне и може да докара до стомашни проблеми. Някои смъртоносно рискови вируси, като парвовирус или ковид, нормално се популяризират посредством излагане на изпражнения от инфектирано куче. Същото важи и за бактериите ешерихия коли, салмонела и червеите. Последните могат да преминат от вашето куче към хората, които контактуват с него.

 Кучета

Друга причина за къркоренето на стомаха на кучето ви може е небалансираното хранене. Ако не сте основали режим за любимеца си и му давате прекомерно мазни храни, останки от вашето ястие, забравяте за витамините му, то може да получи стомашно разстройство. Обикновено това отминава в границите на няколко дни, само че най-добре е да се консултирате с вашия ветеринар, който да предложи здравословен хранителен режим.

Понякога медикаментите, които давате на кучето, изключително тези за вътрешни паразити, могат да причинят къркорене и отичане на стомаха му. Това става най-често, когато по простъпка сте объркали дозата. Най-добре е в тези случаи да посетите ветеринаря, само че с цел да ускорите възобновяване на животното, му давайте мляко и храни, които ще провокират по-бързото пречистване на организма.

Къркоренето в стомаха на кучето не трябва да се подценява, макар че в множеството случаи значи просто леко стомашно неразположение. Ако то продължи повече от два дни, заведете кучето на обзор, даже и единствено за ваше утешение.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР