Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това

...
Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това
Коментари Харесай

Рашков: Искат властта и с цената на престъпление

„ Някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, в това число с цената на закононарушение, ние ще противодействаме на това ”, разгласи Рашков във връзка изнесените през вчерашния ден схеми за избирателен напън върху жители за кого да гласоподават. Той добави, че всекидневно постъпват такива сигнали, даже и до него самия.

„ Опитват се избрани политически сили за следващ път да организират „ изборна акция ”  с напън върху гласоподаватели. Било представители на компании с по-голям брой на чиновници, където надали не слагат взаимозависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласоподават. Било прилепяне на някои български жители от известни етноси със същата цел ”, сподели Рашков.

Вчера след среща на Министерския съвет с регионалните шефове на Бургас и Смолян вътрешният министър заприказва за сериозен напън за кого да се гласоподава. Рашков обаче не загатна имена на партии.

Вътрешният министър акцентира, че служебният кабинет ще работи в посока това да не се случва. Той разяснява и отстраняването на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

" Няколко ръководители на служби, след встъпването в служба на служебното държавно управление, излязоха в дълготраен неплатен отпуск. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуска по болест, а в този момент е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради съществуването на изискуемите в закона учредения и обстоятелства във връзка с него е почнало дисциплинарно произвеждане. Как ще завърши, може да каже единствено проверяващия екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен различен шеф. Дирекцията в Пловдив сега работи обикновено и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са арестувани няколко чиновници от едно районно ръководство там, които са упрекнати в осъществяване на закононарушения. И е доста необичайно излезлият в дълготраен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни ръководства. Само заради обстоятелството, че не знае, явно не му е там мястото ", счита Рашков.

Рогачев е краткотрайно отхвърлен от служба. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков против него е почнало дисциплинарно произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР