Няколко страни от ЕС, съобщиха, че подновяват от утре ваксинирането

...
Няколко страни от ЕС, съобщиха, че подновяват от утре ваксинирането
Коментари Харесай

В няколко европейски страни подновяват от утре използването на ваксината на AstraZeneca

Няколко страни от Европейски Съюз, оповестиха, че възобновяват от на следващия ден имунизирането с препарата на AstraZeneca, чието потребление бе краткотрайно прекратено заради подозрения, че може да е обвързван с заплаха от формиране на тромби. Днес Европейската организация по медикаментите разгласи, че имунизацията е сигурна, сподели, че тя не е причина за увеличената заплаха от тромбози и акцентира, че изгодите от нея са повече от рисковете.

Няколко часа по-късно здравните министри Литва и Латвия и здравното министерство на Кипър оповестиха, че от на следващия ден възобновяват потреблението на препарата на британско-шведската компания, съобщи Ройтерс.

За да покажат, че имат доверие на тази ваксина, президентът на Литва Гитанас Науседа и премиерката Ингрида Шимоните, ръководителят на Народното събрание и здравният министър Арунас Дулкис ще се ваксинират в понеделник с тази ваксина, а от на следващия ден литовците ще имат опция да избират с кой препарат да се имунизират.

Френският министър председател Жан Кастекс съобщи пред телевизия Бе Ем Еф ще ще се имунизира на следващия ден с препарата на AstraZeneca.

От на следващия ден Италия ще възобнови имунизирането с препарата на AstraZeneca, сподели италианският министър председател Марио Драги, съобщи Ройтерс. " За държавното управление продължава да е приоритет имунизирането на допустимо повече хора и допустимо по-бързо ", се споделя в късото изказване на Драги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР