Няколко селища в община Смолян са без ток заради обилните

...
Няколко селища в община Смолян са без ток заради обилните
Коментари Харесай

Няколко селища в Смолянско са без ток заради обилните валежи

Няколко селища в община Смолян са без ток поради изобилните превалявания от дъжд и сняг през нощта. Новата снежна завивка наложи ограничавания за придвижване с вериги през проходите „ Превала “, „ Пампорово “ и „ Рожен “. Забраната е в действие за товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през „ Превала “ и „ Рожен “. 

 

Недобросъвестни водачи задръстват придвижването през прохода Пампорово. По високите елементи и проходите снегът е към 80 см., а в ниските продължава да вали дъжд. Зам.-областният шеф на Смолян Адриян Петров осведоми

" Недобросъвестни водачи всеобщо карат без вериги, микробуси, които правят някакви зареждания са също без вериги, закъсват, основават конюнктура да не може да се разминават колите, другояче цялата техника е на пътя, работи се, стартира се опесъчаване. Аз съм извадил още екипи на КАТ " Пътна полиция " да могат да контролират и да стопират към този момент тези извършители, които са без вериги, да не се позволяват, а от 101 алпийски батальон сме взели още един снегорин, който ще се включи в помощ на пътно-поддържащата компания, два дни ще оказва помощ ".

Временно е затворен пътят Момчиловци – Лъки поради паднали дървета от тежкия и влажен сняг. Пътищата от Републиканската мрежа се почистват.

Повишено е равнището на реките Арда, Чепинска и Върбица в общините Неделино, Рудозем и Златоград. Всички са под наблюдаване. Кметът на Неделино Боян Кехайов заключи:

" Много натоварен дъжд  нощес имаше с гръмотевици. За известно време и тока спря в Неделино, в селата Кочан и Диманово и по направлението Гърнак също имаше спиране на подаването на ток и сега обхождаме улиците и пътищата, само че проблемите са с наноси и паднали скални маси. И една злополука има, обадиха се от полицията, едно ПТП в региона на Крайна. Отдаваме го, че е вследствие на неприятното време и видимостта, която е лимитирана. Общо взето изкарали сме техника, служащи от общинска администрация, които да вкарат нещата в един порядък. Не е тежко, няма затворени улици, няма сектори, които да не са проходими ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР