Няколко от най-големите градове в Китай наложиха по-строги мерки срещу

...
Няколко от най-големите градове в Китай наложиха по-строги мерки срещу
Коментари Харесай

Големи китайски градове засилват COVID ограниченията

Няколко от най-големите градове в Китай постановиха по-строги ограничения против коронавирус през днешния ден, което в допълнение ограничи дейностите на десетки милиони души и провокира нови опасения за здравето на постепенно растящата стопанска система, съобщи Ройтерс.

В основните центрове от южния софтуерен хъб Шънчжън до Югозападен Чънду и североизточното пристанище Далиан са наложени локдауни в огромни окръзи, както и затваряния в бизнеса. Всичко това се постанова за да се изкоренят нови огнища на болестта. Най-новите ограничавания, които ще забавят началото на образователната година за някои, отразяват прецизното придържане на Китай към политиката за „ нулев коронавирус “. Тя има за цел да сложи под надзор всяка смяна в ситуацията.

Тази упоритост го отклонява от останалия свят, който се пробва да живее с ковид макар цената за втората по величина стопанска система в света. Докато доста от ограниченията в началото са планувани да се извършват няколко дни, всяка огромна ескалация или разширение на вируса в някои от най-големите градове в Китай рискуват в допълнение да навредят на слабия стопански напредък.

Пекин и Шанхай, най-гъсто обитаемоте градове в Китай, в последно време регистрират единствено спорадични, само че паниките към коронавирус не престават да се отразяват върху котировките на китайските акции на борсата. Властите в Лонхуа, регион в Шънчжън, който има 2,5 милиона поданици, затвориха местата за развлечение и пазарите с търговия на едро. Там са краткотрайно прекратени и огромните събития. Хората в Лонхуа и югозападния Чънду би трябвало да показват негативен тест, изработен в границите на 24 часа, с цел да имат достъп до жилищните комплекси. Ресторантите би трябвало да работят с половината от потенциала си. Мерките ще важат до събота.

Три други региона също оповестиха ограничения, които засегнаха над 6 милиона в провинция Шънчжън. Тази година провинцията се бори с огнища на подварианти на Омикрон.

Далян е основен център за импорт на соя и желязна руда, a почналото през днешния ден затваряне по проект ще продължи като цяло до неделя в главните градски региони с към 3 милиона поданици. Само един и същи човек от обещано домакинство има право да пазари всекидневно за битови потребности. Локдаунът изисква хората да работят от вкъщи си, до момента в който индустриалните компании би трябвало да съкратят личния състав на място и да поддържат единствено съществени и незабавни интервенции.

Властите в Югозападния град Чънду, с население от 21 милиона души, подредиха цялостно затваряне от през днешния ден на развлекателните и културните обекти. Планът там е да се отсрочи началото на есенния образователен период.

Северната община Тиенцзин, с 13,7 милиона поданици, от събота стартира четвърти кръг на тестване. Местните управляващи обявиха, че ще отсрочат възобновяването на образователни часове в действителна среда за доста учебни заведения. В северния град Шъцзячжуан, покрай Пекин, четири огромни региона са призовали повече от 3 милиона души да работят от у дома до на следващия ден следобяд. Изключение вършат единствено тези, чиято работа не разрешава това.

Официални данни от през днешния ден демонстрират, че в континентален Китай има 1717 вътрешно предадени коронавирус инфекции за 29 август, като 349 от тях са симптоматични, а останалите 1368 протичат безсимптомно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР