Няколко общински организации на БСП приеха през последните дни позиции,

...
Няколко общински организации на БСП приеха през последните дни позиции,
Коментари Харесай

Социалисти свалиха доверието си от Нинова

Няколко общински организации на Българска социалистическа партия одобриха през последните дни позиции, ориентирани против деструктивните процеси в социалистическата партия, в които социалистите заявяват, че смъкват доверието си от партийния водач Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС. Една от първите това е направила общинската организация на партията в Дряново, която дружно с тази в прилежаща Трявна са взели решение за събаряне на доверието от Нинова, от Изпълнителното бюро на партията, и за привикване на съвещание на 50-ия конгрес на партията до края на т.г.

На 10 ноември общинската организация в Харманли също е гласувала решение за събаряне на доверието от Нинова и от Изпълнителното бюро. Харманлийските социалисти упорстват и за по-скорошно привикване на съвещание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия – още на 10 декември т.г., а не на 11 февруари 2023 година, каквото решение взе преди повече от месец Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Общинската организация в Кочериново на 12 ноември е взела същите решения – събаряне на политическото доверие от настоящото управление на партията и привикване на съвещание на конгреса при започване на декември, на което да бъдат направени промени в управлението, в устава на Българска социалистическа партия и да бъде признат Манифест, с който партията да се обърне към всички леви обединения и гласоподаватели.

Социалистите и от двете общини се афишират за " прекъсване на процесите на разпад в Българска социалистическа партия ", които свързват с дейностите на настоящето управление. „ Конгресът до края на 2022 година е належащ, тъй като евентуално предстоят изключителни парламентарни избори и извънредно значимият избор за локална власт през есента на 2023 година За да оцелее, с цел да се възроди, Българска социалистическа партия не трябва повече да бъде ръководена от настоящия ръководител ”, се споделя в позицията на социалистите от Кочериново.

На собствен ред социалистите от Харманли показват в позицията си, че оправданията за тежкото изборно проваляне на Българска социалистическа партия с пандемията, служебното държавно управление, президента Румен Радев, машинното гласоподаване и вътрешната съпротива „ са само и единствено за опазване на управителния пост в партията ”. Техният разбор сочи, че Българска социалистическа партия е блъснала електоралното дъно поради търсенето на " врага с партиен билет ", изключването на социалисти с друго мнение, силовото налагане на водачи и разбъркванията в изборните листи, опълчването на Нинова и обкръжението й на президента Радев, в случай, че той е подкрепян всеобщо от партийните членове. Като друга причина е посочено обграждането на Нинова „ със съветници, нямащи нищо с партията ”.

Социалистите от Кочериново пък намират като водещи за отдръпването на гласоподавателите „ неналичието на морал в дейностите и позициите на ръководителя на партията и нейното обграждане ”, за които свидетелствали обединението с " десни партии и корпоративни кръгове ", издигането на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев за министър председател, думите на Нинова през юни пред Българска национална телевизия: „ Българска социалистическа партия ми е втора грижа ”.

Габровските социалисти са решили да призоват за привикване на конгрес до края на 2022 година До края на месеца предстоят и други събрания на организации в цялата страна, които да вземат своите решения. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР