Няколко дни преди да започне мандатът на новото лявоцентристко правителство

...
Няколко дни преди да започне мандатът на новото лявоцентристко правителство
Коментари Харесай

Политически скандал в Словения заради паравоенни, които охраняват границите

Няколко дни преди да стартира мандатът на новото лявоцентристко държавно управление в Словения, вниманието концентрира дясноекстремистка въоръжена група. Организатор на паравоенното формирование, което претендира да охранява словенските граници и да въдворява ред, е неуспелият претендент за президент и прочут националист Андрей ШИшко. Държавният и държавен хайлайф на страната осъдиха групата като " извънредно неприемлива ".

Тези стотина мъже изгледат като оловни бойци, подредени в гора край Марибор до границата с Австрия. Някои държат хладни оръжия, други брадви. Наричат се " щирийска армия " по името на историческия район Щирия от двете страни на браздата. Те са непринудено формирование, изяснява техният уредник, десният екстремист Андрей Шишко и търси причини в човешките права.
Андрей Шишко, пълководец на " Щирийска армия ": Когато възникне нужда, би трябвало да се употребяват оръжия. Те са по тази причина. Правото да се носи и употребява оръжие е главно човешко право.
Президентът Борут Пахор и министър председателят Миро Церар приканиха полицията и прокуратурата да се заемат. Словенски специалисти по сигурността окачествяват формированието като рисково.
проф. Изток Прежел, специалист по тероризъм: Ако те са организация, която съставлява нещо като страна в страната в суверенните граници на Словения, тогава приказваме за сериозен политически проблем, както и проблем за сигурността.
Доскоро Словения, страна член на НАТО и Европейски Съюз, беше измежду страните отличнички по демократичното развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР