Някои от най-големите хитове на великата американска банда – на

...
Някои от най-големите хитове на великата американска банда – на
Коментари Харесай

Почит към легендарните Pearl Jam със специален трибют в София

Някои от най-големите шлагери на великата американска тайфа – онлайн от български музиканти на 31 март Цветът на българската различна рок музика ще поведе публиката на едно незабравимо музикално странствуване в софийския клуб MIXTAPE 5 на 31 март.
В началото на 90-те сиатълските групи превзеха класациите и преобразиха всеобщата просвета по собствен облик и сходство. Техният недопечен тон и интроспективни текстове идваха от мрачната страна на живота, а някак разумно ­– множеството от тези банди, в следствие се върнаха назад там. 

Pearl Jam са огромното изключение от гръндж правилото - без спирания и в цялостен състав, Еddie Vedder и компания към този момент повече от 30 години оставят едно удивително завещание, което заслужава само и единствено почит. Американската рок музика сигурно нямаше да е същата без съществуването на Pearl Jam в редиците си. Концертите им имат именит статут, а осъществяването онлайн – разкрива цялата богата палитра на тяхната музика, даже в по-голяма степен, в сравнение с студийните записи.
-->
Именно заради тази причина, софийският клуб MIXTAPE 5 ще има достойнството да бъде мястото, където София ще отдаде респект на славните синове на Сиатъл с един

На 31 март рок почитателите ще имат опция да почерпят от вдъхновението на Pearl Jam, само че и освен това. Една цяло потомство от български музиканти израсна с гръндж културата и стартира да интерпретира нейните въздействия по собствен личен метод. Банди като Pearl Jam зададоха свои стандарти, изключително във връзка с искреността в посланията и поетичността на текстовете. На локална почва това завещание зададе посока и воля за развиване на българската различна музика за години напред. Трибютът на Pearl Jam в клуб MIXTAPE 5 ще бъде по-специален с това, че уредниците от Строежа и Projector Plus са се погрижили да съберат някои от най-изявените представители на тази сцена. 



Методи Кръстев (No More Many More), Пенко Скумов ( Soundprophet, Tidemachine), Иван Гатев (Контрол), Ерсин Мустафов (Jeremy?), Виктор Стамболов (Габана), Ивайло Петров - Пифа ( Der Hunds, Casual Threesome), Иван Велков (P.I.F), Георги Михайлов (Soundprophet, Tidemachine) и Ташо Колев (Jeremy?) са измежду емблематичните български музиканти, които ще отдадат респект на своите герои в едно изпълнено с прочувствен заряд събитие. 

Класата на Pearl Jam среща качеството на актуалната българска рок музика, а резултатът е непокътнато място за всеки в машината на времето. Крайната дестинация на 31 март в клуб MIXTAPE 5, е в действителност - Сиатъл от края на предишния век, последният връх на различната рок галактика.

Билетите са налични в мрежата на на цена от 20 лв. на предварителна продажба и 25 лв. на място. Събитието със старт 21:00 е във Фейсбук e.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР