При първото гласуване депутатите уважиха ветото с 98 гласа за,

...
При първото гласуване депутатите уважиха ветото с 98 гласа за,
Коментари Харесай

Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев върху Закона за насърчаване на инвестициите

При първото гласоподаване депутатите почетоха ветото с 98 гласа " за ", 108 " срещу " и нула " въздържал се ". За да бъде преодоляно ветото на президента, " за " законопроекта трябваше да гласоподават 121 народни представители.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи гласоподаваха " за " измененията, а останалите парламентарни групи бяха " срещу ".

Законът бе признат на второ четене на 19 април. Той планува една втора по-кратки периоди за административно обслужване за капиталови планове с национално или районно значение.

" Ако си мислите, че ще оставим обществото да бъде рекетирано с една благородна идея и да няма никакъв баланс сред икономическо развиване на обществото и стопански ползи и безапелационната отбрана на природата, грубо се лъжете. Този мач свърши. Мачът с 50 еколога излязоха пред кабинета долу на образеца да стачкуват и нормите отиват в канала, с които могат да се вкара ред, завърши ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Понеже неведнъж се приказва за зелен октопод и за зелен рекет - доста по-страшен от зеления октопод е октоподът на мафията и рекетът от мафията ", разяснява Татяна Слутанова - Сивиева от ПП-ДБ.

" Не може повече по този начин. вие оферирате всичко да продължи, както е било до момента. И по тази причина няма 15 години тунел под Шипка. Затова нямаме автомагистрала " Струма ", по тази причина 1 милион софиянци страдат лятото, когато тръгнат за море и отново ще продължат да страдат, с помощта на вас и на вашето необяснимо държание в тази зала да казвате - " Абе доста са хубави предложенията, но няма да ги подкрепим ", сподели Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

В деня на гласуването на закона протестиращи срещу измененията се събраха пред Народното събрание. Недоволството им е обвързвано с това, че през закона се вършат ремонти в други три закона, един от които е този за запазване на околната среда.

Държавният глава Румен Радев върна за ново разискване наредбите, които редуцират времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда и вкарват принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване. Оспорени бяха и ограничението на опциите за правосъден надзор, както и удължаването на валидността на избрани решения, чийто период изтича или към този момент е изминал. Президентът оспори и основаването на предпоставки за придобиване на имущество, благосъстоятелност на обществени предприятия, което съгласно претекстовете му води до риск от ощетяване на публичния интерес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР