Някогашният бивш учител със скромни лидерски възможности е изградил за

...
Някогашният бивш учител със скромни лидерски възможности е изградил за
Коментари Харесай

Година преди кметския вот в община Средец: Роптаят срещу несменяемия Жабов, но шансът да го катурнат е нулев

Някогашният някогашен преподавател със скромни лидерски благоприятни условия е построил за три мандата такава система за печелене на избори, че може да я кара по този метод доживот

 

Кметът на община Средец Иван Жабов е първият в Бургаска област, който даде ясна и безапелационна поръчка, че ще се кандидатира за нов мандат през 2023 година. ). Четвърти подред. Той, по личните му думи,  ръководи странджанската община от 2011 година сполучливо и това му дава съображение да асе кандидатира отново. И въобще не се тормози от офанзивите на нефелната му съпротива в Общински съвет.

Нещо повече – може, за първи път, въобще да не се очертае конкурент следващата година и " надпреварата да се организира с един кон ". Не тъй като опозицията му се опасява, а тъй като не вижда никакъв смисъл да води безплодни предизборни борби. През 2019 година Живко Гърков от Съюз на демократичните сили бе на косъм от исторически успеха на балотажа, само че не му стигнаха 32 гласа.

Оттогава до през днешния ден картината на локалната власт в Средец стана безусловно плачевна. Голяма част от младото и интензивно население, евентуални гласоподаватели на опозицията, се изнесоха и живеят или в Бургас, или в чужбина, с което доста се понижи опцията за смяна.

За незапознатите с политическите процеси в Средец ще уточним, че те имат своята специфичност, която Иван Жабов е изучил за отличен в последните 11 години. Той завоюва локалния избор през 2019 година с 3432 гласа, като съгласно изказванията на опозицията най-малко 50 % от тях са от ромските секции и придошлите новорегистрирани из селата огромни групи от Котел и Сливен.

Ако страната, в лицето на Министерство на вътрешните работи, не се намеси съществено в този развой на вписване на гласоподаватели още в този момент, Жабов ще е безалтернатива кандидатура идната есен и още веднъж ще завоюва вота.
 Иван Жабов реализира помирение с част от враговете си, измежду които дълго време беше и огромният състезател в общината Георги Манев,
другите тотално ги обезвери и изолира
Проверка на Флагман.бг в протоколите на Общинската изборна комисия (ОИК) Средец от 2019 година демонстрират, че на балотажа Жабов взема единствено две от така наречен „ градски секции “, а на всички места другаде съперникът му Живко Гърков бие, някъде и с много безапелационен резултат.

В СИК-овете, където гласоподава ромската общественост обаче Гърков губи пагубно, същото се случва и в огромна част от селата, което предопределя крайния победител.

Преди време, след думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще подкани кметовете си с повече от три мандата да се отдръпват (тази концепция се смята за пропаднала след 2020 година) в Средец стартира настойчиво да се разисква името на ръководителя на Общински съвет Динко Цъцаров като вероятен претендент за кмет на ГЕРБ.

На пръв взор той е добър вид. Завършил е стопанска система във ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий “, крепко мислещ човек, който се отнася съществено към работата си. Председател е на Общински съвет от 2014 година, когато пое поста в невиждана за локалната власт рецесия.)

Но Динко Цъцаров не може, да вземем за пример, да привика селските наместници и да им сложи ултиматум да подсигуряват нужния му брой гласове, не може да провежда развой по регистрация на нови " жители " от дървосекаческата общественост. Цъцаров може да изготви солидна предизборна стратегия, да се среща с гласоподаватели и да организира стандартна акция. Но тя ще е безплодна, в случай че ГЕРБ не изтегли срасналия се с кметския стол Жабов.
 Председателят на Общински съвет Динко Цъцаров (вляво) би бил добър претендент за кмет, само че в друга обстановка и в друга община
Най-яркото лице на " битката против Иван Жабов " – Иван Кичев от Българска социалистическа партия е „ захапал “ крепко кмета в локалния парламент, който дори не върви на съвещания от безпокойство да не се срещнат очи в очи, само че Кичев, най-малко към този момент, не желае да се кандидатира още веднъж за кмет, какъвто беше през 2019 година. Той счита, че политическите процеси в страната са динамични и се надява след година нещо някак да се промени в посока правда. Бившият полицай   не наподобява въодушевен да се впусне още веднъж в обречена борба.

Ако Кичев не се кандидатира, то главния вид за опозицията остава някогашният шеф на Горското стопанство в Средец Димитър Янков от Съюз на демократичните сили, който обаче е неизбираем, с конфликтен темперамент е, а и си сътвори доста врагове още до момента в който бе в редиците на Политическа партия Средна европейска класа (СЕК). Дори водачът му  Георги Манев, който има въздействие в Средец, едвам можеше да го удържа. През 2014 година Манев отдръпна доверието си от Янков и даже загатна, че има информация за присъединяване му в корупционни схеми.
 Димитър Янков от Съюз на демократичните сили се обрисува като най-вероятен кандидат-кмет на опозицията, само че е неизбираем,
не единствено тъй като му липсва харизма
Издигането на Янков по-скоро ще втърди поддръжката за Жабов, защото Манев през третия мандат е в положителни връзки с Общината и ще даде гласове, с които към момента разполага.

Известен капацитет в Средец имат Политическа партия „ Възраждане “, само че партията на Костадин Костадинов още не си е избрала водач на локално равнище. Когото обаче да извадят, мъчно ще се опълчи на системата на Жабов.
 Иван Кичев не е въодушевен от опцията още веднъж да се кандидатира за кмет
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР