Старецът ще бъде съден, въпреки преклонната си възраст 93-годишен старец

...
Старецът ще бъде съден, въпреки преклонната си възраст 93-годишен старец
Коментари Харесай

93-годишен едва не запали цяло село в Странджа

Старецът ще бъде съден, макар преклонната си възраст

93-годишен дъртак едвам не провокира огромен пожар в странджанското село Бистрец, откакто през вчерашния ден реши да възпламени стърнище в опит да почисти парцел в селото, излиза наяве от днешната полицейска хроника. Пенсионерът въобще не решил, че има сериозен вятър и огънят небрежно излязъл отвън рамките на земите му, прехвърляйки се към прилежащ двор.

В резултат на пожара е изгоряла едноетажна къща и няколко икономически постройки, благосъстоятелност на 73-годишен мъж от селото. 

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас оповестяват, че огънят е сподавен от два противопожарни екипа и шестима огнеборци. От случая постройките и къщата изгорели изцяло. По случая е формирано бързо произвеждане, а подпалвачът въпреки и на напреднала възраст ще бъде съден за причиняване на пожар по несъобразителност.

Жители на село Бистрец разясняват, че единствено бързата реакция на огнеборците е предотвратила още по-сериозни вреди, тъй като в обитаемото място живеят под 100 души и в случай че бързо не бе подаден сигналът и пожарникарите не бяха се появили стремително, вредите щяха да са надалеч по-сериозни. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР