Новото германско правителство ще предложи данъчни облекчения на физически лица

...
Новото германско правителство ще предложи данъчни облекчения на физически лица
Коментари Харесай

Германия готви данъчни облекчения за 30 млрд. евро

Новото немско държавно управление ще предложи данъчни облекчения на физически лица и компании на стойност минимум 30 милиарда евро през този законодателен интервал.

„ Ще облекчим хората и дребния и междинния бизнес “, разяснява финансовият министър на страната Кристиан Линднер в изявление за в. Bild am Sonntag, предава Ройтерс, цитира investor.bg.

Като акцентира, че бюджетът за 2022 година е формиран от предходното държавно управление под управлението на канцлера Ангела Меркел, Линднер споделя, че неговият план за 2023 година ще включва облекчения, като да вземем за пример за пенсионноосигурителните вноски, и преустановяване на надценката на цената на електрическата енергия.

Той добавя, че е помолил сътрудниците си от кабинета да преразгледат разходните планове на своите министерства. " Трябва да се върнем към здравите обществени финанси. Ние носим отговорност към по-младото потомство ", добавя той.

Според него един от методите за икономисване на средства е да се анулира строителството на нов държавен терминал на летището BER в Берлин, който ще коства 50 млн. евро. Той предлага краткотрайната постройка, която се употребява в този момент, да се употребява непрекъснато.

Министърът също по този начин възнамерява данъчен законопроект, който да помогне на бизнеса да се оправи с продължаващата пандемия от ковид, в това число да се разреши на компаниите да компенсират загубите през 2022 и 2023 година с облагите от предишни години.

Заради пандемията ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц се съгласи да употребява изключителна уговорка в конституцията за трета поредна година през 2022 година, с цел да спре лимитите на дълга и да даде опция за нови заеми от 100 милиарда евро.

От 2023 година нататък обединението цели да се върне към правилото за ограничение на дълга, заложено в немската конституция, като дял от икономическата продукция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР