Новоназначеният специален представител на РС Македония за България обяви, че

...
Новоназначеният специален представител на РС Македония за България обяви, че
Коментари Харесай

Нов опит да се стопят ледовете между София и Скопие

Новоназначеният специфичен представител на районен съд Македония за България разгласи, че ще координира първите си визити в България с държавното управление, съобщи организация БГНЕС.

„ Нито съм вълшебник, нито съм асо, прикрито в ръкава, нито съм жокер. Аз съм Владо Бучковски, някогашен министър-председател, който построи доверие в българското общество през последните петнадесет години. Вярвам, че това ще добави стойност към напъните, положени от нашето държавно управление, с цел да успее да откри решение в духа на европейските ценности”, сподели новоназначеният специфичен представител за България Владо Бучковски.

„ Във всеки случай ще създадем всичко в очакване на Съвета на министрите на Европейски Съюз, на 9 декември, с цел да поставим спомагателни старания и да намерим решение. Но в случай че не намерим решение, това ще бъде спомагателен претекст за нас да продължим да построяваме другарство и съдействие в духа на европейските ценности”, съобщи Бучковски. „ Ние като същински другари, като виновни политици имаме вяра, че можем да намерим общ език. Общата история би трябвало да бъде нашата инвестиция в общото бъдеще “, сподели той, запитан за упованията си от новата задача.

След Любчо Георгиевски, Бучковски е вторият някогашен министър председател и авторитетен политик, определен от държавното управление, който се пробва да „ стопи леда” със София. Вчера, 1 декември, македонското държавно управление назначи някогашният министър председател Владо Бучковски за специфичен делегат за България. Университетският професор и някогашен ръководител на СДСМ счита, че районен съд Македония няма друга опция с изключение на участието в Европейския съюз и че министър председателят Зоран Заев се бори за европейското бъдеще на родината си в духа на европейските полезности “.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на защитата в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски още веднъж влиза в държавното управление като министър на защитата. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 година до 26 август 2006 година Той е правист по обучение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР