Новоизграждащите се паркове в кварталите в Сливен ще бъдат поставени

...
Новоизграждащите се паркове в кварталите в Сливен ще бъдат поставени
Коментари Харесай

С камери ще пазят новите паркове в Сливен

Новоизграждащите се паркове в кварталите в Сливен ще бъдат сложени под видеонаблюдение, като предварителна защита против вандалски актове. Това разгласи кметът Стефан Радев по време на ревизия на строителните действия в квартал „ Дружба “. Благоустрояването на част от квартала коства към 1 млн. лева общински средства. В момента се построяват нови паркове и паркинги и в кварталите „ Българка “ и „ Сините камъни “ на обща стойност към 2 милиона лв.. Средствата са обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и съфинансиране от националния бюджет.

Кметът Радев даде позитивна оценка за осъществените действия по плана и разгласи, че това ще бъде моделът, по който ще се работи в гъстонаселените квартали в града.

" Това, което виждам до този миг е, че е доста сполучлив като модел. Разбира се има елементи, които ще поправяме отсега нататък в идващите планове, само че желанието ми е да продължим с тази активност ", сподели Радев.  

Относно опазването на новите обекти кметът бе безапелационен, че видеонаблюдението ще бъде приоритет, тъй като дава резултати.

  " Все още не сме възнамерявали тъкмо с „ Общинска защита и СОТ “, какъв ще бъде методът на осъществяване, само че разумното е, че ще бъде с камери, да ", добави той.  

Очаква се дефинитивно строителните действия да приключат през месец юни тази година.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР