В импровизираната полева болница за домашни любимци, спасени от наводнения

...
В импровизираната полева болница за домашни любимци, спасени от наводнения
Коментари Харесай

Трогателна гледка: Доброволци спасиха над 10 000 животни от наводненията в Бразилия

В спонтанната полева болница за домашни любимци , избавени от наводнения юг на Бразилия , идва непрекъснат поток от доброволци , които притискат треперещи кучета, и багажници, от които се чува прочувственото мяукане на избавени котки.

Много домашни и селскостопански животни са прекарали дни наред във водата, без храна, в наводнения щат Рио Гранде до Сул , където проливните дъждове погълнаха домове и трансфораха улиците в реки, убивайки повече от 140 души.
 /Getty Images
Според последните данни на щатското държавно управление, оповестени в неделя, през последните дни в засегнатия от наводненията район са избавени 10 555 животни .
 БГНЕС
Повечето от избавените животни са кучета, само че има и котки, зайци, кокошки, свине и коне - които идват успокоени в приюта в столицата на щата Порто Алегре.
 БГНЕС
Всяко животно се преглежда и фотографира , след това фотосите се качват в интернет, с цел да оказват помощ на притежателите да открият домашните си любимци.
 Наводнения Бразилия животни БГНЕС
Животните се лекуват от пострадвания и се хранят . Някои от тях се увиват в термо одеяла, с цел да се стоплят.
 БГНЕС
" Имаме бързи проби. Ако дойдат с някакви признаци на инфекциозно заболяване, ги отделяме, с цел да бъдат изпратени в клиники и лечебни заведения ", споделя 48-годишната ветеринарна лекарка Синтия Диаш да Коста, облечена в непромокаема екипировка под непрекъснат пороен дъжд.
 БГНЕС
Конете се лекуват от експерти по коневъдство. Много от тях са приютени от университети, които им оферират краткотраен заслон, сподели ветеринарният доктор Фернандо Гонзалес, 51 година, до момента в който се занимаваше с " доста невъздържан " кон с тъмна четина.

Наред с човешките премеждия, тежкото състояние на животните е превзело сърцата на бразилците . На един от необятно публикуваните фрагменти, сниман от новинарските камери, се вижда кон, заклещен на покрив, а в близост се вихрят кални води.
 БГНЕС
Наречен " Карамело " от потребителите на обществените медии, които упорстват за спасяването му, конят в последна сметка е замаян и претрупан на надуваема лодка.

 БГНЕС

В различен видеоклип се вижда по какъв начин мъж ридае в лодка, до момента в който се събира с четирите си кучета , избавени от водите на наводнението.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР